Recepten - Chef Maryam

Recepten

Hemelse gerechten uit de Afghaanse keuken

De onontdekte schatten van Afghanistan

In de Afghaanse keuken spelen kruiden en specerijen een grote rol, van ontbijt tot late night snack. Alles draait steeds weer om de juiste balans. Saffraan, kardemompeulen, munt, gember, kurkuma, knoflook en koriander, je vindt ze in verschillende combinaties en gerechten terug. In heel Afghanistan vind je die kruiden zowel vers als gedroogd. Als ik het ruik, zeker tegelijkertijd, dan sta ik direct op een marktpleintje in Kabul. Ook groenten en fruit zijn erg geliefd in Afghanistan. Denk maar aan tomaten, uien en aardappels, granaatappels, abrikozen, bessen en pruimen. Dan nog noten, ook die vind je rijkelijk terug in de gerechten; pistache, walnoten en amandelen.
In vleesgerechten gebruiken we voornamelijk lamsvlees en kip. Dips en sauzen kunnen niet zonder yoghurt en gerechten worden vergezeld van verschillende bereidingen van (basmati) rijst en paratha (flatbread). Ik ben er dol op. Al deze smaken, mixen, geuren, sferen geven samen een gerecht zijn authentieke Afghaanse ziel. Ik hoop dat jij er net zo van gaat genieten als ik doe,
liefs Maryam

Maak je keuze

Elke week nieuwe recepten en video’s

0