Tajine recept met gehakt
Smaakvol eenpansgerecht uit de tajine!
Ingrediënten
500 gram rundergehakt
2 aardappelen in plakjes van 1 cm
2 middel grote uien in plakjes van 1 cm
3 knoflook teentjes in dunnen plakjes
3 eetlepels zonnebloemolie
1 eetlepel tomatenpasta
4 eetlepels Kofta mix van chef Maryam
Garnering:
Een paar blaadjes verse koriander
Print het recept
Bereidingswijze
1. Begin met het gehakt. Meng het goed met mijn Kofta mix. Dit geeft het die heerlijke Afghaanse smaak.
2. Verwarm de tajine op middelhoog vuur, giet er wat olie in.
3. Verdeel het gehaktmengsel over de bodem van de tajine. Druk het goed aan, zodat het mooi plat ligt.
4. Strooi de knoflook erover, en dan de uien en aardappelen erbovenop.
5. Meng de tomatenpasta met een beetje water, zodat het lekker vloeibaar wordt, en giet dit over alles heen.
6. Sluit de tajine af en laat het geheel een uurtje op laag vuur pruttelen.
7. Als laatste, garneer met wat verse koriander. En voilà, een heerlijke maaltijd staat klaar!
Nieuwste recepten
Nieuwste producten
Meer over
Tajine Recept met Gehakt
Met dit gehakt tajine recept breng ik een stukje Afghanistan naar je keuken, maar dan met een twist. Door de tajine te gebruiken, een kooktechniek die je misschien niet direct met de Afghaanse keuken associeert, creëren we samen iets unieks en verrassend lekkers.
Weet je, ik kom vaak bij mensen thuis en dan zie ik daar zo’n prachtige tajine staan. Meestal ergens op een plank of in een hoekje van de keuken, glimmend en wel, maar stoffig. “Oh, die?” zeggen ze dan, “Ja, die staat daar meer voor de sier. Ik heb eigenlijk geen idee hoe ik die moet gebruiken.” En dat is zo zonde! Want koken met een tajine, dat is niet alleen superleuk, maar ook nog eens heel makkelijk. Laat me je vertellen waarom.
Een tajine, voor wie het niet weet, is zo’n traditionele, kegelvormige kookpot. Je ziet ze vaak in prachtige kleuren en patronen, en ze komen oorspronkelijk uit Noord-Afrika. Maar hier komt het mooie: je hoeft echt geen chef-kok te zijn om met een tajine te kunnen koken. Het is juist super eenvoudig en het eten wordt er heerlijk mals en smaakvol van. Je doet gewoon al je ingrediënten in de tajine, zet het op een laag vuurtje, en de tajine doet de rest. Het is bijna alsof je een klein oventje op je fornuis hebt staan.
Maar nu komt het beste deel: om het nog makkelijker te maken, heb ik mijn eigen Kofta mix gemaakt. Dus geen gedoe meer met twintig verschillende kruidenpotjes op je aanrecht. Met mijn Kofta mix geef je je gerecht in één keer die heerlijke, authentieke smaak waar je naar op zoek bent. Of je nu een tajine gerecht maakt of iets anders, een beetje van mijn mix erbij en je bent klaar.
Dus, heb jij ook zo’n mooie tajine thuis staan die je tot nu toe alleen als decoratie hebt gebruikt? Haal ‘m van die plank af en zet ‘m op het fornuis. Met een beetje hulp van mijn Kofta mix zul je zien hoe makkelijk en leuk koken met een tajine kan zijn. En geloof me, je gasten zullen onder de indruk zijn van de heerlijke gerechten die je op tafel zet.
Eet smakelijk!
Noshe Jan!