Webwinkel Keurmerk

Welkom in mijn wereld

Over de liefde voor Afghaans eten

Mijn naam is Maryam Alizadah, ik kom oorspronkelijk uit Kabul, Afghanistan. Koken is mijn liefde en passie, in het bijzonder de Afghaanse keuken. Ik heb op vele plekken in het Midden-Oosten gewoond en ontdekte daardoor vele lokale smaken. Die gebruik ik nu rijkelijk in mijn recepten. Veel zijn authentiek, maar vaak ook bedenk ik zelf recepten waarbij ik soms de grens over ga. In 1992 vluchtte ik uit Afghanistan weg en na een lange reis kwam ik in 2000 aan in Nederland, waar ik mijn partner ontmoette, David Boel. Samen met mijn dochter en David heb ik een gelukkig leven in Nederland weten op te bouwen.

Als team zijn David en ik in elk opzicht aanvullend in wat we doen. Zo ben ik creatief op het gebied van recepten en koken en bedenkt David het pad dat we daar het beste bij kunnen bewandelen. Heel fijn, want zo kan ik me focussen op wat ik het liefste doe; koken. Deze website is het liefdevolle werk van David. Hij creëerde deze sfeervolle digitale spot, waar we mijn recepten en ideeën kunnen doorgeven aan jou en waar jij de verfijnde kruidenmixen, specerijen en andere heerlijkheden direct kunt kopen.

Ik ben erg trots op wat ik heb mogen meenemen vanuit mijn jeugd in Kabul; de authentieke Afghaanse keuken, met haar verfijnde smaken, geuren en gerechten. Ik kook uitsluitend met verse ingrediënten en koop waar het kan lokaal in. Met deze site als wegwijzer, neem ik je graag mee op een culinaire ontdekkingsreis door het Midden-Oosten, om kennis te maken met de meest lekkere recepten en hun verhalen.