Kip sate
Malse kipfilet op een sate prikker in een zoet pittige saus
Ingrediënten
1 kipfilet
Voor de marinade:
2 eetlepels magische kipkruiden
Sap van een halve limoen
2 eetlepels zonnebloemolie
Voor de saus:
2 teentjes gehakte knoflook
2 theelepels chili vlokken
1 eetlepel honing
2 eetlepels water
2-3 takjes verse koriander
Extra:
4 satéprikkers
Garnering:
Naan brood, maar rijst kan ook
Yoghurt, sla, en tomaten naar smaak
Print het recept
Bereidingswijze
Voorbereiding satéprikkers: Laat de satéprikkers even weken in een glas water, zodat ze niet verbranden tijdens het bakken.
Marineren: Snijd de kipfilet in flinke blokjes van zo’n 2 cm en gooi ze in een kom. Voeg de ingrediënten voor de marinade toe en hussel alles goed door elkaar. Tip: Laat de kip 2-3 uur marineren in de koelkast voor de beste smaak.
Spiesjes maken: Rijg de kip aan de spiezen. Bak de kipspiesjes daarna rustig bruin in een pan met anti-aanbaklaag. Je hoeft geen olie toe te voegen, want dat zit al in de marinade. Een deksel op de pan zorgt voor sneller en gelijkmatiger garen.
Saus bereiden: Mix ondertussen in een schaaltje de ingrediënten voor de saus.
Afmaken: Als de kip lekker gebakken is, overgiet je de spiesjes met de saus. Schud de pan zachtjes heen en weer zodat de saus alle kip bedekt. Laat het geheel nog 2-3 minuten meebakken.
Serveren: Leg de kipspiesjes op een naanbroodje, voeg wat yoghurt, sla en tomaten toe. Vouw het broodje dicht en trek de spies eruit.
Smakelijk eten!
Nieuwste recepten
Nieuwste producten
Meer over
kip sate recept
De perfecte kip sate
Ben je een fan van kip sate en zoek je een makkelijke manier om het thuis of op de BBQ te bereiden? Dit recept voor kip saté is ideaal voor als je nog niet weet of je het in de pan of op de BBQ wil bereiden. Het geheim zit in de eenvoudige maar heerlijke marinade die de kip niet alleen smaakvol maakt, maar ook heerlijk mals houdt.
Kip sate: pan of BBQ?
Dit recept voor kip saté kan zowel in de pan als op de BBQ bereid worden, wat het perfect maakt voor elk seizoen of als het plotseling toch begint te regenen. Of je nu kiest voor het snelle gemak van de keuken of de rokerige smaken van de barbecue, deze kip saté doet het goed in beide situaties. Dit gerecht, geserveerd met een zelfgemaakte, zoet-pittige saus, heeft in ieder geval bij mij thuis altijd voor tevreden gezichten aan de eettafel gezorgd.
Serveertips voor kip sate
Voor een complete maaltijd serveer je de kip saté met rijst of op een broodje. Kip sate met rijst is ook een zeer goede combinatie, serveer er wat groente bij of een frisse salade en je hebt een compleete maaltijd. Je kan het ook met aardappelen of bloemkoolrijst serveren!
Kip sate marinade
De marinade wordt in twee delen opgebouwd. Eerst manineer je de kip met mijn magishe kipkruiden en nadat de kip is gebakken gaat er een heerlijke zoet pittige saus overheen. En vergeet niet, de beste kipkruiden en chili vlokken voor je marinade vind je in mijn webshop! Daar vind je ook nog meer producten en heel veel recepten die je zeker eens moet proberen.
Bezoek mijn webshop om de perfecte kruiden, rijst en gedroogd fruit te shoppen. Vandaag besteld voor 23:59 is dezelfde dag verzonden!