Langzaam gegaarde kippenpoten
Een smaakvolle traktatie, perfect gemarineerd en langzaam gegaard tot perfectie.
Ingrediënten
4 kippenpoten
marinade:
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel zout
1 theelepel korianderpoeder
1 theelepel rode chilivlokken
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel kurkumapoeder
1 theelepel kerriepoeder
1 theelepel geraspte knoflook
1 theelepel bietenpoeder (optioneel)
sap van een halve citroen
3 eetlepels yoghurt
3 eetlepels zonnebloemolie
Print het recept
Bereidingswijze

1. Meng alle ingrediënten die onder “marinade” staan
2. Bedekt de kip met de marinade
3. Laat het 2 uur in de koelkast rusten zodat de marinade goed kan intrekken.
4. Leg de kip op een bakplaat in een voorverwarmde oven (150 graden) gedurende 2 uur.
5. Draai de kip na 1 uur om zodat deze aan de andere kant bruin wordt.
Serveer met rijst of salade.
Nieuwste recepten
Nieuwste producten
Meer over
Langzaam gegaarde kippenpoten
Slow cooking is een kookmethode waarbij voedsel langzaam wordt gesudderd op een lagere temperatuur voor een langere periode. Deze methode is bijzonder geschikt voor vlees en kip omdat het lange, vochtige kookproces de bindweefsels verzacht zonder de spieren te verharden. Slow cooking maakt ook onbeheerd koken mogelijk voor vele uren, wat handig is voor gerechten die lange kooktijden vereisen. Zo kun je in de tussentijd gerust iets anders doen.
Langzaam gegaarde kippenpoten profiteren bijvoorbeeld van deze methode omdat de lagere temperatuur en langere kooktijd de smaken diep in het vlees laten doordringen, wat resulteert in een mals en smaakvol gerecht. Het slow cooking proces helpt ook om het vocht in de kip te behouden, waardoor het uitdrogen wordt voorkomen en het vlees sappiger en aangenamer wordt.
Ben je klaar om je keuken om te toveren in een culinair paradijs? Probeer dan dit kippenpoten recept. Met de ingrediënten die je in mijn online winkel kunt vinden, kun je dit heerlijke, sappige gerecht zelf maken. Begin vandaag nog met het bereiden van deze smaakvolle kippenpoten!