Lamsvlees recept
Mals gestoofde lamsschouder met een heerlijke kruidenmix
Ingrediënten
1,5 kg lamsschouder in grove stukken
2 uien in halve ringen
5 knoflookteentjes gepureerd
6 eetlepels zonnebloemolie
2 tomaten gehalveerd
1 eetlepel tomatenpuree
2 eetlepels lamsvlees kruiden
1 theelepel kurkuma
1 theelepel chilivlokken
Print het recept
Bereidingswijze
- Verhit de zonnebloemolie in een ruime pan en bak de stukken lamsschouder goudbruin.
- Voeg de uien toe en bak totdat ze glazig zijn. Sluit de pan af met een deksel.
- Voeg de knoflook en de kruiden toe en roer het geheel goed door.
- Voeg de tomaten en tomatenpuree toe en meng goed.
- Voeg een kopje water toe en sluit de pan af met een deksel. Laat het geheel een half uur sudderen op laag vuur.
- Verwijder het vel van de tomaten en sluit de pan weer af met een deksel.
- Laat het vlees sudderen tot het mals is, ongeveer 2 uur.
- Garneer met verse koriander en serveer met Afghaanse rijst en groenten.
Nieuwste recepten
Nieuwste producten
-
Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina€3.99 – €5.99Niet op voorraad
-
Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina€3.99 – €5.99
-
Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina€3.99 – €5.99
-
Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina€3.99 – €5.99
-
Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina€3.99 – €5.99Niet op voorraad
-
Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina€3.99 – €5.99
-
Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina€3.99 – €5.99
Meer over
Lamsvlees recept
Op zoek naar een heerlijk Afghaans recept met lamsvlees? Probeer dan eens deze smakelijke Afghaanse korma! Deze traditionele stoofpot wordt gemaakt met mals lamsvlees en een mix van heerlijke door mij samengestelde lamsvleeskruiden.
Korma, dat is echt zo’n klassiek Afghaans gerecht waar ik dol op ben. Het is eigenlijk een soort curry, maar dan op z’n Afghaans. We noemen het korma, en het is superrijk aan smaken, maar niet zo pittig als sommige Curry’s die je misschien kent uit de Indiase keuken. Het mooie van korma is dat het vlees, vaak lam of kip, langzaam wordt gestoofd in een tomatensaus met allerlei heerlijke specerijen zoals kurkuma, chilivlokken en natuurlijk mijn lamsvleeskruidenmix. Dit alles wordt gemengd met uien, knoflook, en ter afwisseling soms wat yoghurt of room om het echt lekker romig te maken.
Zoals hierboven al duidelijk is beschreven staat de Afghaanse keuken bekend om zijn rijke smaken en geurige kruiden, en dat proef je zeker terug in deze korma. Lamsvlees is een veelgebruikt ingrediënt in de Afghaanse keuken en zorgt voor een heerlijke, volle smaak. Om deze korma te maken, bak je eerst de stukken lamsschouder goudbruin in zonnebloemolie. Vervolgens voeg je uien, knoflook, kruiden, tomaten en tomatenpuree toe en laat je het geheel langzaam sudderen tot het vlees mals is en de smaken goed zijn ingetrokken.
De langzame bereiding zorgt ervoor dat het vlees heerlijk mals wordt en alle smaken goed kunnen intrekken. De uien en knoflook zorgen voor een rijke en hartige smaak in de saus, terwijl de tomaten een lichte frisheid toevoegen. Het toevoegen van tomatenpuree zorgt voor een diepere smaak en een mooie kleur aan de saus. Tevens zorgt het ervoor dat de korma niet waterig wordt maar een mooie structuur krijgt.
Het resultaat is een verrukkelijke stoofpot die perfect samengaat met Afghaanse rijst, groente korma of salata. Garneer met verse koriander voor een frisse Touch.
Kortom, deze Afghaanse korma is een heerlijk gerecht om te genieten van de rijke en smaakvolle Afghaanse keuken. Probeer het zelf en laat je verrassen door de combinatie van smaken en kruiden! Op mijn webshop vind je alle benodigde kruiden en zelfs de rijst om deze heerlijke korma te bereiden.
Geniet van deze heerlijke Afghaanse korma en waan je even in de smaken van Afghanistan! Eet smakelijk, of zoals we het in Afghanistan zeggen: “Noshe Jan”