Chapli Kebab
Een hamburger op zijn Afghaans
Ingrediënten
Een paar takjes platte peterselie
1 rode chilipeper
2 tomaten in blokjes gesneden (zaadlijsten verwijderen)
2 middelgrote uien gesnipperd
4 knoflookteentjes gepureerd
300 g rundergehakt
300 g lamsgehakt
2 eieren
3 eetlepels maïsmeel
5 eetlepels olie
3 theelepels kofta mix
3 theelepels koriander poeder
Zonnebloem olie om in te bakken
Voor de dipsaus:
3 tomaten
2 knoflook teentjes
1 verse rode peper
Print het recept
Bereidingswijze
Burgertjes:
Stap 1: Bereid de ingrediënten voor.
1. Hak de peterselie fijn, snijd de rode chilipeper in kleine stukjes (verwijder eventueel de zaadlijsten om het minder pittig te maken).
2.Halveer de tomaten en verwijder de zaadlijsten en snij de tomaten in blokjes.
3. Snipper de ui fijn en pureer de knoflook.
Stap 2: Meng het gehaktmengsel.
1. Doe het gehakt in een grote kom en voeg de tomaat, peterselie (houd wat achter voor de garnering), ui, knoflook, eieren, maïsmeel, olie en de kruiden toe.
2. Meng dit vervolgens goed door elkaar.
Stap 3: De burgers vormen en bakken.
1. Verhit zonnebloemolie in een pan en vorm ondertussen het gehaktmengsel tot dunne burgers.
2. Bak de burgers op middelhoog vuur tot ze aan beide kanten mooi bruin zijn.
Stap 4: Dipsaus maken
1. Pureer de ingrediënten die onder “dipsaus” staan in een blender fijn tot een saus. De saus mag zeker nog wat structuur hebben dus niet de fijn pureren.
Stap 5: Finishing Touch
1. Leg de burgers op een schaal of bord, garneer met verse peterselie en serveer met de dipsaus.
Eet smakelijk!
Nieuwste recepten
Nieuwste producten
Meer over
Chapli Kebab
Chapli Kebab is een heerlijk gekruid vleesgerecht dat zijn oorsprong vindt in de smaakvolle tradities van de Afghaanse keuken, maar ook buiten Afghanistan erg populair. Zoals in India, Pakistan
Mijn Chapli Kebab recept is samengesteld met zorgvuldig geselecteerde kruiden en specerijen om de authentieke smaak en geur van dit geliefde gerecht te creëren. Mijn kruidenmix voegt een harmonieuze combinatie van smaken toe, waaronder koriander, komijn, gember, knoflook en andere aromatische specerijen, die de kebabs hun onweerstaanbare aroma geven.
De combinatie van gehakt vlees, fijngesneden ui, tomaat, verse kruiden en kruidenmix wordt zorgvuldig gemengd en gevormd tot platte kebabs, klaar om te grillen of te bakken. De kebabs worden gekenmerkt door hun sappigheid, pittige smaak en karakteristieke textuur.
Met mijn recept en de juiste kruidenmix kunt u thuis genieten van de authentieke smaak van Chapli Kebabs. Breng de smaken van Afghanistan naar uw eigen keuken en geniet van deze heerlijke culinaire ervaring.