Mahicha Pulao
Rijst met lamsschenkel uit de snelkookpan
Ingrediënten
4 lamsschenkels
6 eetlepels zonnebloemolie
2 koppen rijst (gewassen en geweekt)
2 winter wortelen
2 uien
6 teentjes knoflook
1 eetlepel kerrie madras
1 eetlepel chili vlokken
1 eetlepel komijnzaad
1 theelepel rijstkruiden
2 theelepels zout
400 ml water
Print het recept
Bereidingswijze
1. Bak de lamsschenkels aan alle zijden goudbruin
2. Snij ondertussen de uien in halve ringen en de knoflook fijn snijden
3. Voeg nu de uien toe en bak deze gedurende 5 minuten mee
4. Daarna de knoflook toevoegen en 1 minuut bakken
5. Nu mogen de kruiden erbij en roer dit goed door
6. Vervolgens het water toevoegen en het geheel goed door mengen.
7. Sluit de pan af met de bijbehorende deksel en gaar het lamsvlees 30 minuten in mals.
8. Snijdt ondertussen de wortels in julienne van 4 mm.
9. Open voorzichtig de pan en kijk of het vlees mals is.
10. Dan de rijst er bij doen en goed verdelen over de pan en voeg 2 theelepels zout toe
11. Verdeel de wortel en de rozijnen over de rijst en bestrooi deze met 1 theelepel rijstkruiden.
12. Sluit de pan af met de bijbehorende deksel en gaar het het gerecht verder gedurende 10 minuten.
13. Open voorzichtig de pan en schep de rijst met lamsschenkels voorzichtig door.
14. Dek de pan af met aluminiumfolie en vervolgens het deksel. Stoom de rijst op laag vuur 10 minuten.
Klaar om te serveren, met bijvoorbeeld een heerlijke salade of groente…
Eet smakelijk 😋
Nieuwste recepten
Nieuwste producten
-
Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina€3.99 – €5.99
-
Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina€3.99 – €5.99
-
Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina€3.99 – €5.99
-
Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina€3.99 – €5.99
-
Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina€3.99 – €5.99
-
Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina€3.99 – €5.99
-
Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina€3.99 – €5.99
Meer over
Mahicha Pulao
Mahicha Pulao is een traditioneel Afghaans gerecht dat vaak wordt geserveerd bij speciale gelegenheden en feesten. Het woord “Mahicha” betekent “lamsschenkel” en “Pulao” is een soort pilaf, een gerecht waarbij rijst wordt gekookt in het vocht van het vlees, met kruiden en groenten.
Dit gerecht is een prachtig voorbeeld van de rijke en gevarieerde culinaire tradities van Afghanistan. De Afghaanse keuken is sterk beïnvloed door de vele culturen die door de eeuwen heen in de regio hebben samengeleefd, waaronder Perzische, Indiase en Midden-Oosterse invloeden. Deze invloeden zijn terug te zien in de kruiden en specerijen die worden gebruikt in Mahicha Pulao, zoals kerrie, chili en komijn.
Mahicha Pulao wordt gekenmerkt door zijn rijke en diepe smaken. De lamsschenkel wordt langzaam gekookt tot het vlees mals en sappig is, en de rijst absorbeert de smaken van het kookvocht en de kruiden. De toevoeging van wortel en rozijnen geeft het gerecht een zoete en aardse smaak, die prachtig contrasteert met het hartige vlees.
Het geheim van Mahicha Pulao ligt in de combinatie van ingrediënten en de bereidingswijze. De lamsschenkel wordt eerst goudbruin gebakken, waarna het wordt gemengd met heerlijke en verfijnde kruiden. Vervolgens wordt de lamsschenkel gecombineerd met rijst, wortel en rozijnen, en het geheel wordt in de snelkookpan bereid tot het perfect gaar is.
Ben je klaar om een smaakvol hoofdgerecht te bereiden dat zeker indruk zal maken op je gasten? Bestel de kruiden en rijst die je nodig hebt voor deze Mahicha Pulao direct op deze pagina. Bestel vandaag voor 23:59 uur en je bestelling wordt dezelfde dag nog verzonden! Geniet van deze heerlijke rijst met lamsschenkel, wortel en rozijnen.