Borani Kachaloo
Een authentieke Afghaanse aardappel delicatesse
Ingrediënten
2 grote aardappelen
1 ui gesnipperd
4 teentjes knoflook geraspt
1 eetlepel tomatenpuree
1 theelepel kerriepoeder
1 theelepel chili vlokken
1 theelepel paprika poeder
1 theelepel zout
1-2 kleine rode chili pepers (optioneel)
1 kopje water
2 eetlepels zonnebloemolie
Voor de topping:
4 eetlepels yoghurt
2 teentjes knoflook geraspt
1 snufje zout
Ganering:
een paar blaadjes verse koriander
1 theelepel gedroogde mint
Print het recept
Bereidingswijze
1. Schil de aardappelen en snij in plakken van 2 cm dik
2. Vervolgens de aardappelen in water zetten om te wassen
3. Verhit zonnebloemolie in de pan en bak de uien daarin goudbruin
4. Daarna bak je de knoflook 1 minuut mee.
5. Voeg de tomatenpuree, kerriepoeder, chili vlokken en paprikapoeder toe en roer goed door.
6. Breng op smaak met 1 theelepel zout en voeg vervolgens een kopje water toe.
7. Roer het gerecht goed door zodat de tomatenpuree helemaal gemengd is met het water.
8. Nu kunnen de aardappelschijven in de saus.
9. Meng dit goed door en sluit de pan af met een deksel en na ongeveer 15-20 minuten zijn de aardappelen gaar.
10. Bereidt ondertussen de yoghurt topping voor door deze te mengen met knoflook en zout.
11. Verdeel de yoghurt over het bord en leg daar de gegaarde aardappelschijven op.
12. Schep nog wat saus over de aardappelen.
13. Doe vervolgens nog wat yoghurtsaus op de aardappelen.
14. Strooi wat verse koriander en gedroogde mint over het gerecht.
15. Tot slot nog wat olie uit de pan verdelen over het gerecht.
Eet smakelijk!
Serveer met salade of een ander groente gerecht.
Nieuwste recepten
Nieuwste producten
Meer over
Borani kachaloo
Borani Kachaloo is meer dan zomaar een aardappelgerecht; het is een viering van de rijke culinaire tradities van Afghanistan. De aardappelen worden zorgvuldig gekookt in een mix van specerijen, waaronder kerriepoeder, chili vlokken en paprikapoeder, die elk hun eigen unieke smaakprofiel toevoegen. Het resultaat is een gerecht dat zowel hartig als licht pittig is, met een diepte van smaak die je blijft verrassen bij elke hap.
Wat Borani Kachaloo echt bijzonder maakt, is de toevoeging van een romige yoghurt topping. Deze topping, gemengd met knoflook en zout, voegt een verfrissende toets toe die perfect contrasteert met de pittige aardappelen. Het is deze balans van smaken die Borani Kachaloo zo onweerstaanbaar maakt.
Ik wil graag helpen om de authentieke smaken van de Afghaanse keuken te ontdekken. Daarom bied ik in mijn webshop de specifieke kruiden aan die je nodig hebt om Borani Kachaloo te maken. Deze kruiden zijn zorgvuldig geselecteerd om ervoor te zorgen dat je de meest authentieke smaakervaring krijgt.
Dus waar wacht je nog op? Duik in de wereld van de Afghaanse keuken en ontdek de liefde van het koken met authentieke kruiden. Voeg de kruiden toe aan je winkelmandje en begin morgen nog met het bereiden van je eigen Borani Kachaloo!