Pakora van Wortel
Heerlijk als voorgerecht maar ook om te serveren bij de borrel
Ingrediënten
Voor de pakora:
2 eieren
150 gr bloem
3 gr bakpoeder
90 ml water
150 wortelen
3 gr knoflook fijn gehakt
½ theelepel zout (naar smaak)
1 theelepel chili vlokken
Voor het bakken: 100 ml zonnebloem olie
Voor dipsaus
3 tomaten
1 verse rode peper
2 knoflook teentjes
Voor garnering
1-2 takjes lente-ui in ringen
Een paar takjes verse koriander
Print het recept
Bereidingswijze
1. Schil de wortel met een dunschiller in fijne sliertjes
2. Mix in een kom de bloem, knoflook, zout, chilipoeder en eieren.
3. Voeg stap voor stap water toe en roer goed door tot er een glad beslag ontstaat
4. Mix de wortel door het beslag
5. Verwarm een koeken pan met olie
6. Schep een eetlepel beslag in de pan en druk een beetje plat
7. Bak de pakora aan beide zijden goudbruin.
Dipsaus:
8. Pureer in een blender de tomaten, knoflook en rode peper.
Serveer met de tomaten dip en garneer met lente-ui en verse koriander.
Eet smakelijk!
Nieuwste recepten
Nieuwste producten
Meer over
Pakora van wortel
Pakora, een geliefde snack in veel delen van Zuid-Azië, vindt zijn oorsprong in India en Pakistan. De Afghaanse keuken heeft ook zijn eigen versie van deze heerlijke lekkernij, bekend als Pakora Zardak. Dit gerecht combineert de typische smaken en bereidingswijze van pakora met de culinaire tradities van Afghanistan.
Met mijn Afghaanse Pakora van Wortel recept kan je genieten van de heerlijke knapperigheid en smaakvolle ervaring van dit traditionele Afghaanse gerecht. Laat je verrassen door de Pakora Zardak en geniet van een onweerstaanbare traktatie vol smaak en textuur.
Met mijn Pakora Zardak recept en de beschikbaarheid van de authentieke kruiden op mijn website, kan je de authentieke smaak van Afghaanse Wortel Pakora ervaren. Ontdek de culinaire samensmelting van smaken en geniet van deze heerlijke traktatie met een Afghaanse twist.
Eet smakelijk!