Pilav
Oezbeekse rijst met lamsschenkel, wortel, rozijnen en rijst
Ingrediënten
1,5 kg lamsschenkels in grove stukken gesneden.
1 theelepel chili vlokken
1 theelepel kerrie madras
1 theelepel komijnzaad heel
2 theelepels zout
2 middelgrote uien in halve ringen gesneden
6 knoflookteentjes gepureerd
4 eetlepels zonnebloemolie
2 wortelen
1 kopje rozijnen
2 kopjes water
2 koppen rijst:
Rijst 3 keer spoelen in lauw warm water
Onder een laagje water zetten van 2 cm en afdekken met plasticfolie
Voor dat de rijst in de pan kan moet je het afgieten.
Print het recept
Bereidingswijze
1. Verwarm een ruime pan met zonnebloemolie.
2. Bak het lamsvlees aan zodat het mooi bruin is.
3. Voeg nu de uien toe en bak deze 10 minuten totdat ze glazig zijn
4. Dan de knoflook toevoegen en een minuutje bakken
5. Vervolgens het zout, chili vlokken, kerrie madras en komijnzaadjes toevoegen.
6. Meng alles goed door elkaar en voeg een kopje water toe.
7. Sluit de pan af met een deksel en laat rustig sudderen. Ongeveer een uurtje.
8. Wortelen snijden, Ik heb een speciale dunschiller waarmee je dunne sliertjes kunt snijden. Maar je kan ook met het mes de wortel in dunne reepjes snijden
9. Check na een uur het vlees en roer dit goed door.
10. Daarna de deksel weer op de pan doen en rustig laten sudderen totdat het vocht nagenoeg verdampt is. Duurt nog ongeveer 3 kwartier.
11. Voeg de wortelen en rozijnen toe.
12. Giet de rijst af en verdeel tot slot de rijst over de pan.
13. Strooi nog wat komijnzaadjes over de rijst.
14. Maak wat gaten in de rijst en sluit de pan af met een deksel
15. Stoom de rijst op laag vuur 10 minuten.
16. Haal de deksel van de pan en meng alles voorzichtig door elkaar.
17. Maak weer wat gaten in de rijst en voeg een klein kopje water toe.
18. Sluit de pan af en laat nog 10 minuten stomen.
19. Haal het deksel van de pan en schep alles voorzichtig door.
20. Maak weer wat gaatjes in de rijst en dek de pan af met aluminiumfolie en sluit af met een deksel.
21. Laat het gerecht op laag vuur ongeveer 20 minuten stoven.
Klaar om te serveren met Afghaanse salade!
Nieuwste recepten
Nieuwste producten
-
Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina€3.99 – €5.99Niet op voorraad
-
Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina€3.99 – €5.99
-
Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina€3.99 – €5.99
-
Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina€3.99 – €5.99
-
Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina€3.99 – €5.99Niet op voorraad
-
Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina€3.99 – €5.99
-
Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina€3.99 – €5.99
Meer over
Pilav
Ga mee op culinaire reis naar het hart van Centraal-Azië met mijn heerlijke Oezbeekse Pilav, een traditioneel gerecht dat geliefd is over de hele wereld! Pilav, ook bekend als “pilaf” of “plov”, is een smaakvolle en veelzijdig rijstgerecht die in verschillende culturen wordt bereid en gegeten.
Pilav is een gerecht waarbij rijst wordt gecombineerd met diverse ingrediënten, zoals vlees, groenten, kruiden en specerijen. Het resultaat is een heerlijke pilav waarbij de rijstkorrels mooi van structuur zijn en doordrenkt zijn met de smaken van de toegevoegde ingrediënten.
Ontdek de wereld van pilav en bestel gemakkelijk de benodigde kruiden en specerijen hier op de website. Maak je klaar om je smaakpapillen te verwennen met de heerlijke smaken van pilav.
Eet smakelijk!