Afghaanse Kofta
Gehaktballetjes in een heerlijke tomatensaus
Ingrediënten
500 gram rundergehakt (kalfs)
1 ui
1 aardappel
4 teentjes knoflook
Een handvol verse koriander
2 eetlepels zonnebloemolie
4 eetlepels Kofta kruidenmix
Ingrediënten voor de saus:
1 ui, in blokjes gesneden
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 theelepel komijnzaadjes
1 theelepel kerrie madras
2 theelepels zout
2 eetlepels tomatenpuree
2 kopjes water
Garnering:
1 eetlepel verse koriander, fijngehakt
Print het recept
Bereidingswijze
1. Pureer in een blender de ui, aardappel, koriander, knoflook en 2 eetlepels zonnebloemolie.
2. Meng de puree met het rundergehakt en voeg 4 eetlepels Kofta kruidenmix toe. Meng goed door elkaar.
3. Verhit olie in een grote pan en fruit de blokjes ui tot ze goudbruin zijn. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak deze een minuut mee.
4. Voeg de komijnzaadjes, kerriepoeder, zout toe en bak nog een minuut.
5. Roer de tomatenpuree erdoor en bak nog een minuut.
6. Voeg 1 kopje water toe en roer, voeg vervolgens nog een kopje water toe en laat de saus op laag vuur sudderen.
7. Vorm het vleesmengsel tot gehaktballetjes ter grootte van een pingpongbal.
8. Voeg de gehaktballetjes toe aan de saus en laat ze ongeveer 30 minuten koken.
Garneer met verse koriander en serveer met Afghaanse rijst.
Nieuwste recepten
Nieuwste producten
Meer over
Kofta gehaktballetjes in tomatensaus
Afghaanse Kofta, ook wel bekend als gehaktballen, is een traditioneel gerecht dat diep geworteld is in de culinaire cultuur van Afghanistan. Het woord ‘Kofta’ is afgeleid van het Perzische woord ‘Kuftan’, wat ‘om te malen’ betekent, verwijzend naar het gemalen vlees dat wordt gebruikt om deze heerlijke gehaktballen te maken.
In Afghanistan wordt Kofta vaak geserveerd tijdens speciale gelegenheden en feesten, maar het is ook een populair comfort food voor alledaagse maaltijden. Het geheim van een heerlijke Kofta zit in de mix van kruiden en specerijen die het vlees zijn unieke smaak geven. In dit recept gebruik ik mijn speciale Kofta mix, die ik zorgvuldig heb samengesteld om de authentieke smaken van de Afghaanse keuken naar voren te brengen.
Het maken van Kofta is vergelijkbaar met het maken van een hamburger van gehakt. Het vlees wordt gemengd met kruiden en andere ingrediënten, vervolgens gevormd tot ballen of schijven, en tenslotte gekookt in een rijke tomaten saus. Het resultaat is een smaakvol gerecht dat perfect past bij Afghaanse rijst of brood.
Ben je klaar om je eigen Afghaanse Kofta te maken? Volg ons eenvoudige recept en ontdek de rijke smaken van dit traditionele Afghaanse gerecht. En vergeet niet, alle kruiden en rijst die je nodig hebt voor dit recept zijn beschikbaar in mijn webshop!