Bloemkool uit de oven - Gulpi dashi
Deze heerlijke bloemkool uit de oven is een verrukkelijke veganistische borrelhap.
Ingrediënten
1 bloemkool
1 middelgrote ui
1 puntpaprika
6 eetlepels zonnebloemolie
1 eetlepel tomatenpasta
1 theelepel zout
4 teentjes knoflook
2 eetlepels maïsmeel
2 theelepel chili vlokken
1 theelepel kerrie poeder
1 theelepel paprika poeder
Garnering:
Groene peper
2-3 takjes verse koriander
Yoghurt dip (optioneel)
4 eetlepels yoghurt
snuf zout
paar blaadjes verse koriander
Print het recept
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 160°C
2. Snij de bloemkool in stukjes
3. Snij de paprika in ringen
4. Snij de ui in halve ringen
5. Meng de gesneden groenten op een een bakplaat
Maak nu de marinade in een kom
6. Voeg de rest van de ingrediënten samen en meng goed door elkaar
7. Verdeel de marinade over de groente en wrijf het goed in.
8. Zet nu de bakplaat in de oven en bak 30 minuten
Maak de yoghurt saus
9. Meng 3 eetlepels yoghurt met een halve theelepel zout
10. Garneer met koriander
11. Zet de saus in het midden van het bord
12. Verdeel de bloemkool over het bord
13. Garneer met groene peper en verse koriander
Nieuwste recepten
Nieuwste producten
Meer over
Bloemkool uit de oven
Bloemkool is erg populair in Afghanistan om verschillende redenen. Ten eerste groeit bloemkool goed in de klimatologische omstandigheden van het land. Afghanistan heeft een gevarieerd landschap met bergen en valleien, wat resulteert in verschillende microklimaten. Deze omstandigheden zijn gunstig voor de groei van bloemkool en zorgen voor een goede oogst. Hierdoor is bloemkool een veelvoorkomende en vooral een betaalbare groente in Afghanistan.
Daarnaast speelt de veelzijdigheid van bloemkool een rol bij de populariteit ervan. Bloemkool kan op verschillende manieren worden bereid en past goed bij de smaken en specerijen die kenmerkend zijn voor de Afghaanse keuken. De milde smaak van bloemkool maakt het een veelgebruikt ingrediënt in diverse traditionele Afghaanse gerechten.
Bloemkool wordt in Afghanistan ook wel “Gulpi” of “Gulpea” genoemd. Het woord “Gul” betekend bloem in het Dari.
Deze bloemkool kan niet alleen in de oven worden bereid, maar ook op de barbecue. Of je nu binnen of buiten kookt, deze smakelijke borrelhap past perfect bij elke gelegenheid.
Laat je verrassen door de heerlijke smaken van de Afghaanse keuken met deze bloemkool uit de oven of BBQ. Of je het nu als borrelhap of bijgerecht serveert, deze knapperige bloemkool zal je laten kennismaken met de verfijnde smaken van Afghanistan. Bestel nu de benodigde ingrediënten op mijn website en geniet van een culinair avontuur in je eigen keuken.
Eet smakelijk!