Lamb vindaloo - Pittige Indiase curry
Een rijke, langzaam gegaarde curry van lamsschenkels
Ingrediënten
2 kg Lamsschenkels in grote stukken gesneden
2 grote witte uien in ringen gesneden
2 theelepels palm suiker
1 theelepel zout (naar smaak)
6 eetlepels zonnebloem olie
1 ½ kopje water
Voor de kruidenpasta:
15 Gedroogde rode kashmiri chilies
6 Knoflook teentjes
2,5 cm gember
½ theelepel kurkuma poeder
4 kardemom peulen
1 theelepel koriander poeder
2 theelepel komijnzaad
6 Kruidnagels
15 Zwarte peperkorrels
2,5 cm kaneelstok
50 ml Rijst azijn
Water voor de spice pasta en de curry
Print het recept
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven op 180°C
2. Mix in een blender de ingredienten die onder spice pasta staan tot een gladde pasta. Voeg zonodig een beetje water toe
3. Doe het vlees in een schaal en verdeel de spice pasta over het vlees. Marineer dit minstens 2 uur in de koelkast.
4. Verwarm een gietijzeren pan met olie en bak de uien goud bruin.
5. Voeg dan het vlees toe en bak dit aan.
6. Bestrooi met wat zout, palm suiker en voeg water toe.
7. Doe de deksel op de pan en zet in de oven voor 3-4 uur
8. Kijk na 2 uur of er nog water bij moet en voeg zonodig extra toe.
9. Als het vlees mals is en de curry dik genoeg is dan is het klaar om geserveerd te worden.
Garneer met verse koriander en serveer met rijst en/of naan.
Nieuwste recepten
Nieuwste producten
-
Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina€3.99 – €5.99Niet op voorraad
-
Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina€3.99 – €5.99
-
Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina€3.99 – €5.99
-
Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina€3.99 – €5.99
-
Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina€3.99 – €5.99Niet op voorraad
-
Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina€3.99 – €5.99
-
Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina€3.99 – €5.99
Meer over
Lamb Vindaloo
Vindaloo, waarvan Lamb Vindaloo een variant is, is een Indiaas currygerecht dat oorspronkelijk afkomstig is uit Goa. Het is gebaseerd op het Portugese gerecht carne de vinha d’alhos, wat letterlijk “vlees in knoflookmarinade” betekent. Het is wereldwijd bekend in zijn Brits-Indische vorm als een vast onderdeel van Indiase restaurantmenu’s en wordt vaak beschouwd als een vurig, pittig gerecht.
Mijn Lamb Vindaloo recept maakt gebruik van lamsschenkels die in grote stukken zijn gesneden en langzaam worden gegaard in een mix van specerijen.
De specerijenpasta, die bestaat uit gedroogde rode Kashmiri chilies, knoflook, gember, kurkuma, kardemom, koriander, komijn, kruidnagels, zwarte peperkorrels, kaneel en rijstazijn, infuseert het lamsvlees met een diepe, complexe smaak die zowel verwarmend als bevredigend is.
Na een paar uur in de oven wordt het lamsvlees ongelooflijk mals en neemt het de smaken van de curry volledig op. Het resultaat is een gerecht dat rijk is aan smaak en perfect is om te delen met vrienden en familie.
Ben je klaar om je smaakpapillen op avontuur te sturen? Probeer dan deze Lamb Vindaloo te maken met de ingrediënten die je in mijn online winkel kunt vinden. Duik in de rijke smaken van de Indiase keuken en maak indruk op je gasten met dit authentieke gerecht. Wacht niet langer, begin vandaag nog met het bereiden van deze heerlijke curry!