Korme lubya - Witte bonen in tomatensaus
Een heerlijk veganistisch gerecht met witte bonen in tomatensaus
Ingrediënten
1 tomaat in blokjes gesneden
1 middelgrote ui in blokjes gesneden
1 eetlepel tomaten pasta
1 theelepel zout
1 theelepel paprika poeder
½ Rode chili peper in ringetjes gesneden
200 gram witte bonen
250 ml water
4 eetlepels zonnebloem olie
Garnering:
Groene peper gesneden en/of basilicum
Print het recept
Bereidingswijze
1. Verhit in een pan de zonnebloemolie en bak de uien goud bruin
2. Voeg de knoflook toe en bak 2 minuten
3. Daarna de rode chili peper er bij en ook 2 minuten bakken
4. Voeg de tomatenblokjes toe en bak dit 2 minuten
5. Vervolgens zout, paprikapoeder en tomatenpasta toevoegen en goed roeren gedurende 5 minuten
6. Nu kunnen de witte bonen er bij. roer dit 2 minuten door
7. Voeg het water toe en roer goed door. Sluit de pan af met een deksel en sudder op laag vuur voor 10 minuten
8. Doe alles in een schaaltje en garneer met groene chili peper en basilicum
Serveer met rijst
Nieuwste recepten
Nieuwste producten
Meer over
Korme lubya
Korme Lubya is een heerlijk en voedzaam gerecht dat zijn oorsprong vindt in de culinaire tradities van Afghanistan. Deze versie van witte bonen in tomatensaus is volledig veganistisch en biedt een smaakvolle ervaring met Afghaanse invloeden.
Met mijn Korme Lubya recept kan je genieten van de voedzame eigenschappen van witte bonen, die rijk zijn aan vezels en verschillende vitaminen. Het gerecht biedt ook een goede bron van eiwitten voor degenen die geen vlees eten.
Korme Lubya is wereldwijd bekend en kent ontelbare variaties. Mijn versie laat de Afghaanse invloeden zien en brengt de verfijning van de Afghaanse keuken naar je bord.
Proef Korme Lubyá: Met mijn recept kan je deze heerlijke veganistische creatie zelf bereiden en de veelzijdigheid van dit gerecht ervaren. In mijn webshop vind je de kruiden die je nodig hebt voor dit gerecht.