Firni
Traditionele Afghaanse pudding
Ingrediënten
750 ml volle melk (zet 100ml apart)
3 eetlepels maïzena
4 eetlepels suiker
1/2 theelepel kardemom gemalen
Handje pistachenootjes gemalen
Print het recept
Bereidingswijze
1. Verhit 650 ml melk in een ruime pan op middelhoog vuur.
2. Meng de maïzena met de overgebleven 100 ml melk. Roer dit goed door elkaar zodat je geen klontjes krijgt.
3. Wanneer de melk in de pan een temperatuur bereikt van 65 graden, voeg dan de gemengde melk met maïzena erbij.
4. Blijf constant roeren en voeg de kardemom toe, goed doorroeren.
5. Voeg daarna de suiker toe en blijf roeren.
6. Wanneer de Firni de 100 graden bereikt, is het dik genoeg.
7. Verdeel de Firni over 4 schaaltjes en laat afkoelen. Als het voldoende is afgekoeld, zet het dan in de koelkast.
8. Maal ondertussen de pistachenootjes grof.
9. Voor het serveren haal je de Firni uit de koelkast en strooi er wat grof gemalen pistache overheen.
Eet smakelijk!
Nieuwste recepten
Nieuwste producten
Meer over
Firni
Firni, Ferni, Phirni – hoe je het ook spelt, dit dessert is een feestje in je mond! Deze romige pudding is niet zomaar een toetje; het is een van de populairste desserts uit de Afghaanse keuken
Wat maakt Firni zo speciaal? De zijde achtige textuur, vol van smaak met een vleugje kardemom. De combinatie van volle melk, aromatische kardemom, en de crunch van pistachenoten creëert een unieke smaakbeleving die zowel eenvoudig als verfijnd is.
Firni is makkelijk te bereiden en je hebt niet veel ingrediënten nodig.
Smakelijk eten!