Borani banjan - Gebraden aubergines met paprika en uien
Een van de culinaire juwelen uit de Afghaanse keuken.
Ingrediënten
3 aubergines
2 tomaten
2 puntpaprika’s
2 middel grote uien
2 teentjes knoflook
1 theelepel zout
1 theelepel chili vlokken
1 theelepel kerrie poeder
2 eetlepels tomaten pasta
250 ml water
6 eetlepels zonnebloemolie
Wat zout om de aubergines te bestrooien
Kwarksaus:
100 gram kwark
1 teentje knoflook
1 theelepel zout
Garnering:
1 theelepel gedroogde mint
1 takje verse mint
Print het recept
Bereidingswijze

1. Snij de groene blaadjes van de aubergine weg en halveer de aubergine en snij in plakken van ongeveer 2 cm.
2. Leg ze op een schaal en bestrooi met zout. Je kan meerdere lagen op elkaar leggen. Na een half uur het zout met water afspoelen.
In de tussentijd kunnen we de rest van de groenten snijden en de tomatensaus maken.
3. Halveer de punt paprika en snij in stukken. Snij ook de tomaten en de uien in plakken van ongeveer 2 centimeter.
4. Verhit in een pan 3 eetlepel zonnebloem olie en bak de knoflook aan ongeveer een minuut.
5. Voeg dan de chili vlokken toe en roer door.
6. Daarna de tomaten puree en roer ongeveer 3 minuten door.
7. Voeg curry en zout toe en roer dit vervolgens nog een halve minuut door.
8. Dan water bij gieten en breng aan de kook. Laat het daarna 15 minuten sudderen op laag vuur.
9. Verwarm olie in de pan om de aubergines te bakken. Bakt ze goud bruin aan beide zijden en leg ze in de tomatensaus. Doe hetzelfde met de tomaten, uien en de punt paprika.
10. Meng de kwark met knoflook en zout.
11. Leg de aubergines, punt paprika, tomaat en uienringen op een bord en voeg de kwark toe.
Garneer met verse mint en gedroogde mint
Nieuwste recepten
Nieuwste producten
-
Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina€3.99 – €5.99
-
Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina€3.99 – €5.99
-
Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina€3.99 – €5.99
-
Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina€3.99 – €5.99
-
Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina€3.99 – €5.99
-
Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina€3.99 – €5.99
-
Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina€3.99 – €5.99
Meer over
Borani banjan
Borani Banjan is een vegetarisch gerecht dat bekend staat om zijn heerlijkheid. Het is gemaakt van gebakken aubergines, bedekt met een zijdezachte kwark- of yoghurtsaus en op smaak gebracht met knoflook en zout. De combinatie van de zachte textuur van de aubergines en de romige smaak van de kwark- of yoghurtsaus zorgt voor een smaakexplosie die je niet wilt missen.
Borani Banjan neemt je mee op een smaakvolle reis door de traditionele smaken van Afghanistan. Het is een absolute must-try voor liefhebbers van de wereldkeuken.
Borani Banjan wordt vaak geserveerd als bijgerecht of als onderdeel van een uitgebreide Afghaanse maaltijd. Het is geliefd om zijn mooie smaakprofiel en met elke hap proef je de liefde en vakmanschap die in de Afghaanse keuken zo gewaardeerd wordt.
Wil je zelf genieten van de heerlijke smaken van Borani Banjan? Bezoek dan mijn webshop en ontdek onze zorgvuldig geselecteerde kruiden waarmee je de authentieke smaak van Borani Banjan thuis kan ervaren en jezelf en je gasten verwennen met een culinair meesterwerk.