Manchurian - Vegetarische spitskool balletjes
Knapperige balletjes in een smaakvolle saus.
Ingrediënten
Voor de machurian balletjes
250 gram geraspte spitskool
½ theelepel Garam Masala
1 theelepel Chili vlokken
1 theelepel Zout
1 theelepel Gember-knolook pasta
3 – 4 eetlepels maïzena
3 – 4 eetlepels bloem
Olie om te frituren
Voor de saus
1 eetlepel knoflook fijn gesnipperd
1 eetlepel groene chili peper gesnipperd
1 eetlepel lente-ui in dunne ringen gesneden (witte gedeelte)
1 eetlepel rode paprika in dunne reepjes
2 eetlepel rode chili saus
1 theelepel soy saus
1 eetlepel ketchup
½ theelepel zwarte peper gemalen
2 eetlepels lente-ui groene gedeelte fijne gesneden
100 ml water
1 theelepel maïzena
2 eetlepels water
2 eetlepels zonnebloemolie
Voor de garnering:
Lente-ui in ringetjes gesneden
Print het recept
Bereidingswijze
De balletjes:
1. Meng in een kom alle ingrediënten die onder manchurian balletjes staan.
2. Kneed alles goed samen net zolang todat je er goede balletjes mee kunt maken. Misschien moet je extra maïzena en bloem bij doen.
3. Vorm het beslag in balletjes ter grootte van een pingpong balletje
4. Verwarm een pan met olie en bak de balletjes bruin
De saus
1. Verhit een wok met olie en bak knoflook en de groene peper voor 1 minuut.
2. Voeg dan de witte lente-ui en de paprika toe en bak dit 2 minuten.
6. Nu kan de zwarte peper, ketchup, chili saus en soy saus erbij en roer dit goed door.
7. Dan het water toevoegen en goed door roeren.
8. Voeg de groene lente-ui toe.
9. Meng maïzena met 2 eetlepels water.
10. Voeg 5 theelepels van de opgeloste maïzena toe aan de saus.
11. Laat de saus op laag vuur pruttelen
11. Voeg nu de balltjes toe en meng ze door de saus zodat ze volledig bedekt zijn.
12. Nog een minuut of 5 laten pruttelen en dan zijn ze klaar om geserveerd te worden.
Garneer met groene lente ui… eet smakelijk!
Nieuwste recepten
Nieuwste producten
Meer over
Manchurian
Manchurian is een heerlijk gerecht dat zeer bekend is in de Aziatische keuken. Het is geliefd om zijn smaakvolle vegetarische balletjes, gemaakt van fijngesneden spitskool en een verscheidenheid aan kruiden en specerijen. Deze knapperige balletjes worden vervolgens geserveerd in een smaakvolle saus die een perfecte balans tussen hartig en pittig biedt.
Manchurian wordt vaak geserveerd als hoofdgerecht en kan worden vergezeld door gestoomde rijst of noedels. Het gerecht is populair geworden vanwege zijn veelzijdigheid en een mooie vervanger van vlees.
De basis van Manchurian bestaat uit vegetarische balletjes, ook wel bekend als kofta, die worden gemaakt van fijngesneden spitskool. De kool wordt gemengd met kruiden en specerijen zoals knoflook, gember en chilipepers. Deze ingrediënten worden samengevoegd met de bindmiddelen bloem en maïzena, waardoor de balletjes hun vorm behouden en een heerlijke textuur krijgen wanneer ze worden gefrituurd.
De saus die de vegetarische balletjes omhult, is een combinatie van sojasaus, tomatenketchup en andere smaakvolle ingrediënten. Deze saus heeft een perfecte balans tussen zoet, zout en pittig, en zorgt voor een onweerstaanbare smaakbeleving.