Kaburga - Lamskoteletten
Afghaanse lamskoteletten in curry saus
Ingrediënten
6 lamskoteletten
2 eetlepels lamsvlees kruidenmix
1/2 rode ui, in blokjes gesneden
3 eetlepels zonnebloemolie
1/2 kopje water
Voor de saus:
3 teentjes knoflook
1 eetlepel chili vlokken
2 eetlepels paprikapoeder
1 eetlepel yoghurt
Sap van een halve citroen
Print het recept
Bereidingswijze
1. Zorg ervoor dat de lamskoteletten op kamertemperatuur zijn.
2. Wrijf de lamskoteletten in met de lamsvlees kruidenmix.
3. Verhit de olie in een pan en bak de lamskoteletten aan beide zijden bruin.
4. Meng in een kom alle ingrediënten voor de saus samen. Haal de lamskoteletten uit de pan.
5. Bak de ui in de pan tot deze glazig is.
6. Voeg de saus toe en roer goed. Voeg vervolgens het water toe en roer opnieuw.
7. Doe de lamskoteletten terug in de pan en laat het geheel op laag vuur sudderen gedurende 20 minuten.
8. Sluit de pan af met een deksel. Keer het vlees halverwege de kooktijd om.
Garneer met gesneden uienringen en geniet ervan! Dit gerecht is heerlijk met Afghaanse rijst. Eet smakelijk!
Nieuwste recepten
Nieuwste producten
-
Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina€3.99 – €5.99Niet op voorraad
-
Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina€3.99 – €5.99
-
Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina€3.99 – €5.99
-
Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina€3.99 – €5.99
-
Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina€3.99 – €5.99Niet op voorraad
-
Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina€3.99 – €5.99
-
Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina€3.99 – €5.99
Meer over
Kaburga lamskoteletten
Ontdek Kaburga, een traditioneel Afghaans gerecht dat je keuken zal vullen met onweerstaanbare aroma’s. Dit gerecht bestaat uit perfect gebakken lamskoteletten, overgoten met een rijke currysaus.
Het begint allemaal met het bakken van de lamskoteletten tot ze een mooie goudbruine kleur hebben. Vervolgens wordt een heerlijke saus, gemaakt van een unieke mix van kruiden, over de lamskoteletten gegoten.
Het vlees dat we gebruiken is cruciaal voor dit gerecht. We kiezen voor lamskoteletten met de vetrand er nog aan. Dit vet smelt tijdens het bakken en geeft het vlees een extra diepe en rijke smaak die dit gerecht echt onderscheidt. Daarnaast wordt de vetrand lekker krokant wat een heerlijke bite geeft.
Deze kruiden, samen met de premium rijst die perfect is voor dit gerecht, zijn gemakkelijk aan te schaffen hier op mijn site. Dus waarom zou je jezelf niet trakteren op een culinaire reis en de heerlijke smaken van Kaburga ervaren?
Met dit recept breng je de authentieke Afghaanse keuken naar je eigen huis!