Heerlijk lamsschenkel recept
Ontdek de smaakvolle rijkdom van Hyderabad (India)
Ingrediënten
5 lamsschenkels
5 eetlepels zonnebloemolie
2 Zwarte kardemom peultjes, licht geplet
2 kaneelstokjes
½ theelepel zwarte peper korrels
2 grote uien, in halve ringen gesneden
1½ theelepel zout
1 eetlepel gember gepureerd
1 eetlepel knoflook gepureerd
1½ eetlepel rode chili vlokken
½ theelepel korianderpoeder
½ theelepel kurkumapoeder
½ theelepel paprikapoeder
½ theelepel garam masala
1 theelepel rode bieten poeder (optioneel)
½ theelepel gember poeder
½ theelepel gemalen fenugriek
200 ml yoghurt
400 ml water
2 eetlepels crème fraîche
Garnering:
1 eetlepel gesnenden koriander
Print het recept
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 °C
2. Neem een gietijzeren pan en verwarm op middel hoog vuur de olie en voeg kaneel, zwarte peper, zwarte kardemom toe en bak 1 minuut.
3. Voeg de uien toe en bak totdat ze goudbruin zijn.
4. Daarna de gember en knoflook 1 minuut bakken.
5. Doe de lamsschenkels in de pan en bak ze rondom aan.
6. Nu mogen de kruiden er bij: zout, rode bietpoeder, curcuma poeder, gemberpoeder, korianderpoeder, gemalen fenugriek, rode chili vlokken en garam masala en roer dit vervolgens goed door.
7. Voeg nu de yoghurt toe en roer dit ook goed door.
8. Daarna mag het water erbij en roer stevig door.
9. Sluit de pan af met een deksel en zet in de oven.
10. Check na een uur of 2 of er genoeg water in de pan zit zodat het niet aanbakt. Voeg zo nodig een half kopje toe.
11. Na ongeveer 3-4 uur moet het vlees mals zijn. Als het lekker mals is dan kan de crème fraîche er door. Zet de pan voor 10 minuten terug in de oven.
12. Garneer met verse koriander.
Serveer met Afghaanse rijst en salade
Nieuwste recepten
Nieuwste producten
Meer over
hyderabadi lamb shanks
Ben je op zoek naar een heerlijk lamsschenkel recept? Ontdek de smaakvolle rijkdom van Hyderabad (India) met dit culinaire meesterwerk. Mijn lamsschenkel recept bevat malse lamsschenkels in een geurige saus, waardoor je kunt genieten van de verfijnde smaken van dit traditionele gerecht.
De lamsschenkels worden langzaam gegaard in een heerlijke saus op basis van specerijen zoals kardemom, kaneel, en paprikapoeder. Deze specerijen geven een rijke smaak aan het lamsvlees, waardoor elke hap een ware smaakbeleving wordt.
Mijn lamsschenkel recept is geïnspireerd op de smaken van Hyderabad, een stad in India die bekend staat om zijn prachtige gerechten. Hier worden traditionele gerechten met zorg en perfectie bereid, en mijn lamsschenkel recept brengt die smaakvolle rijkdom naar je eigen keuken.
Wil je zelf genieten van dit heerlijke lamsschenkel recept? Bezoek mijn webshop en ontdek hoe je dit gerecht kunt bereiden met authentieke specerijen en ingrediënten. Mijn zorgvuldig geselecteerde kruiden helpen je de unieke smaken van Hyderabad tot leven te brengen en jezelf en je gasten te verwennen met een culinaire ervaring.
Eet smakelijk!