Lamskoteletten van de BBQ
De manier om deze heerlijke lamskoteletten te bereiden
Ingrediënten
1,5 kg lamskoteletten, lekker met het vetrandje
Voor de marinade:
Sap van 1 limoen
3 eetlepels lamsvlees kruidenmix
1 eetlepel chilivlokken
1 klontje gesmolten boter
1 eetlepel zonnebloemolie
Brood:
Ik koos voor lavash (een “flatbread” uit het Midden-Oosten) maar je kan ook naan- of Turks brood gebruiken. Net wat je lekker vindt!
Print het recept
Bereidingswijze
Marinade mixen: Pak een grote schaal en klop hierin het limoensap, de kruidenmix, chilivlokken, gesmolten boter en zonnebloemolie goed door elkaar.
Lamskoteletten marineren: Smeer de marinade lekker dik over de lamskoteletten. Optioneel: Laat ze daarna een uurtje of vier in de koelkast zodat de marinade langer kan intrekken.
BBQ voorbereiden: Zorg dat je BBQ goed heet is, zodat die koteletten straks perfect kunnen grillen.
Grillen maar: Leg de lamskoteletten op het rooster en grill ze ongeveer 5 minuten per kant. Je wilt ze mooi bruin en het vet heerlijk krokant hebben.
Lavash opwarmen: Gooi op het laatste moment wat lavash brood op de grill, zodat het lekker mee opwarmt.
Serveren: Leg de warme lavash op een bord en schik de gegrilde lamskoteletten er mooi bovenop.
Deze lamskoteletten zijn zo smaakvol dat ze eigenlijk niets extra’s nodig hebben, maar een simpele yoghurt dip kan ook lekker zijn als je iets fris erbij wilt. Of serveer met heerlijke gegrilde groenten of salata.
Nieuwste recepten
Nieuwste producten
Meer over
lamskoteletten bqq recept
Marinade lamskoteletten: De smaakmaker!
Wil je de perfecte lamskoteletten bereiden? Het begint natuurlijk met het beste vlees. Als ik naar de slager ga dan vraag ik of ze de vetrand er niet willen afsnijden. Waarom? Juist dit vet geeft smaak aan het vlees en na het bakken is dit vetrandje heerlijk krokant. Lamskoteletten marineren is dan de volgende stap en misschien ook wel de belangrijkste stap. Voor lamskoteletten is de marinade cruciaal om het vlees mals en smaakvol te maken. Door limoensap te gebruiken zorg je dat het vlees mals wordt en de marinade goed intrekt. Ik gebruik mijn lamsvleeskruiden mix als basis voor deze marinade aangevuld met chili vlokken, boter en zonnebloemolie. Zo hoef je niet een hele rits aan kruiden bij elkaar te mengen en dat scheelt werk. Laat de koteletten minstens een uur marineren om de smaken goed in het vlees te laten trekken.
Lamskoteletten kruiden: kies de juiste specerijen
De keuze van kruiden kan je lamskoteletten maken of breken. Zoals ik net al aangaf is het kruiden van het lamsvlees bijzonder belangrijk. Zonder de juiste verhoudingen krijg je niet de perfecte smaak. Daarom heb ik een heerlijke lamsvlees kruidenmix ontwikkeld die je hier in mijn webshop kan vinden. Zo heb je slechts een potje nodig plus en voor de pit nog de chili vlokken toevoegen.
Lamskoteletten grillen op de BBQ
Het grillen van lamskoteletten op de BBQ is de laatste stap. Zorg dat je grill gloeiend heet is om de koteletten snel te grillen zodat het vet knapperig wordt en het vlees mooi mals blijft. Grill de koteletten ongeveer 5 minuten aan elke kant totdat het vet mooi krokant is en het vlees precies goed gegaard. De directe hitte van de BBQ helpt om die perfecte buitenkant en sappige binnenkant te bereiken. In Afganistan gebruiken we een speciale waaier om te zorgen dat de BBQ goed heet blijft.
Serveertips voor BBQ lamskoteletten
Serveer je BBQ lamskoteletten met lavash brood en een frisse yoghurtdip of kies ervoor om er gegrilde groente of salata bij te geven. Deze combinatie van smaken is erg lekker en zorgt er voor dat je een compleet diner hebt.