Kabuli Pulao Kip - Rijst
Feestelijke rijst met kip, wortel en rozijnen
Ingrediënten
8 drumsticks
2 uien gesnipperd
4 teentjes knoflook fijn gehakt
1 grote winterpeen
2 handjes vol rozijnen
6 eetlepels zonnebloemolie
1 eetlepel zout
2 koppen rijst (gewassen en geweekt)
2 eetlepel Kerriepoeder
2 eetlepel Chilivlokken
2 eetlepel Komijnzaad heel
1 eetlepel suiker
Garnering:
1 eetlepel pistachenootjes
1 eetlepel amandelen
Print het recept
Bereidingswijze

Bereidingswijze
1. Verwarm de zonnebloemolie in de pan en bak de kip drumsticks goud bruin. (Tip dek de pan af met een deksel tegen het spatten)
2. Als de kip goud bruin is mogen de uien en knoflook er bij en laat sudderen ongeveer 10 minuten op laag vuur zodat de uien glazig zijn.
3. Voeg nu de kruiden toe: chili vlokken, komijnzaadjes en kerrie poeder en meng alles goed door.
4. Dan een kopje water er bij gieten en nogmaals even door roeren.
5. Sluit de pan met een deksel en laat het geheel ongeveer een uurtje sudderen op laag vuur
6. Ondertussen kunnen we wortel en de rozijnen bereiden. Snij daarvoor de wortel in julienne van een halve centimeter dik.
7. Verhit een pan met zonnebloemolie en bak de wortel reepjes 10 minuten op middel vuur
8. Daarna de rozijnen toevoegen en bak deze nog 5 minuten mee.
9. Doe de gebakken wortelen en rozijnen in een kom en bestrooi met suiker en zet opzij.
10. We gaan nu weer verder met de kip. Haal het deksel van de pan en roer goed door.
11. Verdeel de rijst over de kip en maak met de achterkant van een lepel gaten tussen de rijst.
12. Sluit de pan af met een deksel stoom 10 minuten op laag vuur.
13. Open de pan en schep voorzichtig de rijst door zodat alle smaken met elkaar gemengd worden.
14. Dek de pan af met aluminiumfolie en doe vervolgens de deksel op de pan. Stoom de rijst gaar in 20 minuten.
15. Haal de deksel van de pan en verwijder het aluminiumfolie en schep voorzichtig door elkaar.
16. Schep de rijst op een groot bord en verdeel de wortel en rozijnen over de rijst.
17. Bestrooi de rijst met amandelen en pistachenootjes.
Serveer met salade.
Eet smakelijk
Nieuwste recepten
Nieuwste producten
Meer over
kabuli pulao kip
Kabuli Pulao Kip is een feestelijk rijstgerecht dat vaak wordt geserveerd bij speciale gelegenheden zoals bruiloften. Dit gerecht combineert sappige drumsticks met zoete wortel en rozijnen, allemaal gemengd met geurige rijst. Het resultaat is een kleurrijk en smaakvol gerecht dat zowel visueel aantrekkelijk als heerlijk is.
Het geheim van Kabuli Pulao Kip ligt in de combinatie van ingrediënten en de bereidingswijze. De drumsticks worden eerst goudbruin gebakken, waarna ze worden gemengd met een kruidige marinade. Vervolgens worden de drumsticks gecombineerd met rijst, wortel en rozijnen, en het geheel wordt in de oven gebakken tot het perfect gaar is. Het gerecht wordt afgemaakt met een garnering van amandelen en pistachenootjes, wat zorgt voor een extra crunch.
Ben je klaar om een feestelijke maaltijd te bereiden die zeker indruk zal maken op je gasten? Bestel de kruiden die je nodig hebt voor deze Kabuli Pulao Kip op chefmaryam.nl. Bestel vandaag voor 23:59 uur en je bestelling wordt dezelfde dag nog verzonden! Geniet van deze smaakvolle en verrukkelijke rijst met kip, wortel en rozijnen. Bestel nu je kruiden.