Mahicha
Langzaam gegaarde lamsschouder uit de oven
Ingrediënten
1 hele lamsschouder
4 eetlepels zonnebloemolie
4 middelgrote uien, in halve ringen
6 knoflookteentjes, gepureerd of heel fijn gesneden
1 klein blikje tomatenpuree
3 eetlepels lamsvlees kruiden
1 eetlepel kerrie madras
1 eetlepel komijnzaad, heel
2 tomaten, in partjes
1 kop water
Handje cashewnoten (ongezouten)
Handje gehakte verse koriander
Print het recept
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
2. Verhit een ruime pan met zonnebloemolie, voeg de uien toe en bak deze 10 minuten.
3. Voeg daarna de knoflook toe en bak nog een minuut.
4. Leg de lamsschouder voorzichtig in de pan en smeer de bovenzijde in met de tomatenpuree.
5. Voeg de lamsvlees kruiden, kerrie madras en komijnzaad toe.
6. Verdeel de tomatenpartjes langs de zijkant van de lamsschouder.
7. Sluit de pan af met een deksel en zet deze in de oven.
8. Keer de lamsschouder na 30 minuten om en schep de uien, tomaten en kruiden zoveel mogelijk bovenop de lamsschouder.
9. Voeg na 45 minuten een kop water en een handje cashewnoten toe. Meng goed en zet de pan terug in de oven.
10. Na ongeveer 2 uur is de lamsschouder klaar. Het vlees moet letterlijk van het bot vallen.
Garnering:
Garneer de lamsschouder met verse koriander en serveer dit gerecht met rijst en een salade.
Nieuwste recepten
Nieuwste producten
-
Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina€3.99 – €5.99Niet op voorraad
-
Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina€3.99 – €5.99
-
Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina€3.99 – €5.99
-
Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina€3.99 – €5.99
-
Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina€3.99 – €5.99Niet op voorraad
-
Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina€3.99 – €5.99
-
Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina€3.99 – €5.99
Meer over
Lamsschouder uit de oven (Mahicha)
Dompel uzelf onder in de rijke culinaire traditie van Afghanistan met het verrukkelijke gerecht genaamd Afghaanse Mahicha. Gemaakt met mijn premium kruidenmix, biedt dit traditionele gerecht een authentieke smaak van de Afghaanse keuken.
Afghaanse Mahicha is een gerecht dat gemaakt wordt van lamsschouder, langzaam gekookt tot perfectie. Met een mix van uien, knoflook en onze premium kruiden en specerijen, krijgt het vlees een diepte van smaken die kenmerkend zijn voor de Afghaanse keuken.
Met de toevoeging van kerrie madras, komijnzaad, verse tomaten en een vleugje water ontstaat een perfecte balans van pittigheid, aroma en vochtigheid. Het gerecht wordt afgemaakt met een handvol ongezouten cashewnoten en gehakte verse koriander voor extra smaak en textuur.
Verwen jezelf en je gasten met de heerlijke smaken van Mahicha, een traditioneel Afghaans gerecht dat je in de ban zal brengen. Volg mijn recept en ontdek de magie van langzaam gegaarde lamsschouder. Voeg een unieke Afghaanse touch toe aan je culinaire repertoire met dit onweerstaanbare gerecht.