Bloemkool curry met rijst - Korma gulpi
Vegan gerecht: Afghaanse rijst met een curry van bloemkool.
Ingrediënten
400 gram Afghaanse rijst
1 eetlepel zonnebloemolie
1 theelepel komijnzaadjes
2 eetlepels yoghurt
2 eetlepels zonnebloem olie
Bloemkool curry
½ bloemkool (in kleine stukken)
3 knoflookteentjes (geperst)
2 middel grote uien (in blokjes gesneden)
2 tomaten (in blokjes gesneden)
1 theelepel chili vlokken
1 theelepel koriander poeder
½ theelepel kurkuma poeder
1 theelepel zout
2 eetlepels zonnebloemolie
1 eetlepel tomaten pasta
Optioneel:
1 verse rode chili peper in dunne ringetjes gesneden
Garnering:
2-3 takjes verse koriander
Print het recept
Bereidingswijze
Rijst koken:
1. Was de rijst in water grondig totdat het water schoon is (in 3 keer)
2. Doe dan de rijst in een kom en zet onder een laag water van 4 cm. Dek af en zet in de koelkast (4 uur)
3. Breng een ruime hoeveelheid water met een snuf zout aan de kook
4. Voeg de rijst toe (zonder het water) en roer dit goed door
5. Kook totdat de rijst net niet gaar is. Dit duurt ongeveer 7-8 minuten
6. Giet de rijst af en doe de rijst terug in de pan
7. Zet de pan op laag vuur en voeg 1 eetlepel zonnebloemolie toe en 1 theelepel komijnzaadjes en roer dit goed door.
8. Dek de pan af met aluminiumfolie en daarna het deksel er op doen.
9. Laat de rijst stomen voor minstens 30 minuten.
Bloemkool curry
1. Verwarm een pan met olie en bak de uien goud bruin
2. Voeg nu een ½ kopje water toe en roer totdat de olie aan de oppervlakte verschijnt
3. Bak nu de knoflook mee voor ongeveer 1 minuut en voeg zout toe.
4. Voeg vervolgens de koriander-, rode chili- en kurkuma poeder toe. Roer 1 minuut
5. Dan de tomatenpasta en de verse tomaten erbij voegen en bakken totdat de olie aan de oppervlakte verschijnt
6. Giet 40 ml water erbij en de bloemkool
7. Gaar dit op een laag vuurtje ongeveer 15 minuten.
Curry is klaar om geserveerd te worden!!
Garneer met verse koriander en chili pepers
Nieuwste recepten
Nieuwste producten
Meer over
bloemkool curry
Deze bloemkool curry met rijst is niet alleen heerlijk, maar ook eenvoudig te bereiden. Het is een ideaal gerecht voor doordeweeks wanneer je op zoek bent naar een snelle en voedzame maaltijd zonder concessies te doen aan smaak.
Bloemkool wordt in Afghanistan ook wel “Gulpi” of “Gulpea” genoemd. Het woord “Gul” betekend bloem in het Dari.
Dit gerecht is speciaal bedacht voor veganisten, maar zal ook zeker in de smaak vallen bij iedereen die van een smakelijke en gezonde maaltijd houdt. De curry van bloemkool zit boordevol smaak en de Afghaanse rijst vormt de perfecte basis voor deze heerlijke combinatie.
Laat je verrassen door de rijke en unieke smaken van de Afghaanse keuken met deze bloemkool curry met rijst. Bezoek mijn webshop om de benodigde kruiden aan te schaffen en geniet van een onvergetelijke culinaire ervaring.
Eet smakelijk!