Afghaanse Pilav
Verwen jezelf met de rijke, hartige smaken van dit eenpansgerecht
Ingrediënten
500 gram kalfsvlees of rundvlees in grote stukken
2 kopjes rijst (gewassen en uitgelekt)
1 winterwortel, gesneden in reepjes
2 uien, gesneden in halve ringen
3 teentjes knoflook, fijngehakt
6 eetlepels zonnebloemolie
1 theelepel kerriepoeder
1 theelepel chilivlokken
2 theelepels komijnzaad
Print het recept
Bereidingswijze
1. Bak het vlees aan beide kanten tot het bruin is.
2. Daarna de uien en knoflook toevoegen en bak gedurende 10 minuten.
3. Voeg nu de specerijen toe en roer goed, laat sudderen op een laag vuur.
4. Snijd ondertussen de wortels in reepjes.
5. Voeg na 10 minuten de wortels en rozijnen toe.
6. Bedek het vlees met rijst en maak wat gaatjes.
7. Strooi 1 theelepel komijnzaad over de rijst.
8. Sluit de pan met een deksel en laat 10 minuten sudderen op een laag vuur.
9. Verwijder het deksel en roer goed.
10. Bedek de pan met aluminiumfolie en sluit de pan met een deksel. Laat het geheel 20 minuten sudderen op een laag vuur.
Klaar om te serveren! Serveer met salade of een heerlijke groente curry!
Nieuwste recepten
Nieuwste producten
-
Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina€3.99 – €5.99Niet op voorraad
-
Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina€3.99 – €5.99
-
Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina€3.99 – €5.99
-
Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina€3.99 – €5.99
-
Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina€3.99 – €5.99Niet op voorraad
-
Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina€3.99 – €5.99
-
Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina€3.99 – €5.99
Meer over
Afghaanse pilav
Pilav is een gerecht dat in veel verschillende culturen over de hele wereld voorkomt, van het Midden-Oosten tot Centraal-Azië en India. De naam komt van het Perzische woord “pilau”, wat simpelweg “rijst” betekent. Het is een gerecht dat bestaat uit rijst die wordt gekookt in de sappen van het vlees nadat het is gebakken, vaak met andere ingrediënten zoals groenten en specerijen.
De Afghaanse Pilav, ook wel bekend als Uzbaki Plov uit Oezbekistan, is een rijstgerecht dat zich kenmerkt door de verfijnde smaken. Het is een samenspel van mals vlees, geurige rijst, winterwortel en een zorgvuldig uitgekozen mix van kruiden.
Het is mijn doel om je deze authentieke smaken te laten ervaren. Daarom heb ik ervoor gezorgd dat alle kruiden die je nodig hebt om deze authentieke Afghaanse Pilav te maken, beschikbaar zijn in mijn webshop. Elk kruid is zorgvuldig geselecteerd en verpakt om ervoor te zorgen dat je de beste kwaliteit krijgt. Daarnaast bied ik de service: voor 23:59 uur besteld is dezelfde dag verzonden.
Ben je klaar om je eigen Afghaanse Pilav te maken en je gasten te verrassen met een authentiek Afghaans gerecht? Ervaar het koken met authentieke Afghaanse kruiden en deel de liefde voor eten met je gasten. Bezoek mijn webshop om de kruiden te kopen die je nodig hebt om dit culinaire meesterwerk te creëren!