Kip kebab gefrituurd
Malse kip gefrituurd in een rijke marinade
Ingrediënten
Ingrediënten :
2 kippenbouten vel verwijdert
Marinade:
2 eetlepels Magische kipkruiden
1 eetlepel maïzena
1 eetlepel tarwebloem
1/2 limoensap
1 ei
3 eetlepels water
Olie om te frituren
Garnering:
1 rode peper
2 rode uien
Een paar takjes koriander
Print het recept
Bereidingswijze
1. Begin met de garnering: meng de rode ui, rode peper, en koriander in een kom. Voeg het sap van een halve limoen toe en zet opzij.
2. Meng alle ingrediënten voor de marinade goed door elkaar.
3. Snij de drumstick van de dij af en verwijder het bot. Sla het vlees plat met een vleeshamer om de gaar tijd te verkorten.
4. Snij de rug van de dij af, deze kan je eventueel gebruiken om er bouillon van te trekken.
5. Bedek de kip met de marinade en laat dit een half uur intrekken.
6. Verhit olie in een pan tot 160-170 graden en frituur de kip tot deze mooi bruin is aan beide kanten.
7. Zorg dat de kip een kerntemperatuur van 70-72 graden bereikt.
Serveer de kip met de verse garnering eroverheen.
Nieuwste recepten
Nieuwste producten
-
Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina€3.99 – €5.99
-
Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina€3.99 – €5.99
-
Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina€3.99 – €5.99
-
Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina€3.99 – €5.99
-
Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina€3.99 – €5.99
-
Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina€3.99 – €5.99
-
Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina€3.99 – €5.99
Meer over
Kip kebab gefrituurd
Laten we het eens hebben over, een gerecht dat in Nederland vaak verward wordt met döner kebab. Dit is vooral bekend in de Turske keuken; een broodje met geroosterd vlees en verse sla, yoghurt en kruiden. Het recept wat hierboven staat, kip kebab gefrituurd, wordt bereid met kippendij en kipdrumsticks die eerst gemarineerd worden in een rijke marinade.
Voor dit recept gebruik ik kippenbouten waarvan ik het verwijder en vervolgende de drumstick er af snijd. Maar ik verwijder ook het bord aan de zijde van de dij, de rug. En een kleine tip voor de thuiskoks: als je het bot van de rug verwijdert, kun je dat perfect gebruiken om een heerlijke bouillon te maken. Zo gaat er niets verloren en krijg je nog meer smaak. Ik snij de kip van te voren in om de marinade zo goed mogelijk in te laten trekken. Daarna gaan de stukken kip in de marinade.
En hier komt mijn geheime wapen voor de marinade: de magische kipkruiden. Deze speciale mix geeft je Kip Kebab die unieke, onweerstaanbare smaak die je nergens anders vindt. Ik ben nog niemand tegengekomen die deze unieke kruidenmix niet lekker vindt. En het mooie is, alle kruiden zitten in de juiste verhouding in een potje. Dus het is niet nodig om heel veel verschillende kruiden in huis te halen en zelf te mixen.
De kip wordt minstens een half uur gemarineerd maar als je tijd hebt zou je dit ook een dag van te voren kunnen doen. Dan trekt de marinade er nog dieper in en krijg je een nog betere smaak. Met deze kruidenmix en de juiste temperatuur van de olie – zo rond de 160-170 graden – krijg je dus die perfecte Kip Kebab. En hoe weet je of de kip gaar is? Die is klaar wanneer hij een kerntemperatuur van 70-72 graden heeft bereikt, sappig vanbinnen en knapperig vanbuiten.
Dus, heb je zin in iets bijzonders? Waag je dan aan deze heerlijke Kip Kebab. Met mijn magische kipkruiden, verkrijgbaar in de webshop, maak je in een handomdraai een gerecht dat niet alleen makkelijk, maar ook ongelooflijk lekker is. Duik de keuken in en laat je verrassen door de rijke smaken van Afghanistan, rechtstreeks op je bord. Eet smakelijk!