Raane Morgh
De kip is gemarineerd in een mengsel van mijn unieke Tandoori Masala
Ingrediënten
2 kippenbouten (vel verwijderd)
3 theelepels Tandoori Masala
1 eetlepel tomatenpuree
3 eetlepels zonnebloemolie
sap van een halve limoen
Garnering:
Groene pepers
Limoen in partjes
Witte ui in ringen
Print het recept
Bereidingswijze
1. Begin met het zorgvuldig verwijderen van het vel van de kippenbouten.
2. Snijd met een scherp mes tot op het bot van de kippenbout. Dit zorgt ervoor dat de smaken van de marinade diep in het vlees kunnen trekken.
3. Maak extra inkepingen haaks op de eerste sneden, waardoor een wafelpatroon ontstaat.
4. Mix in een apart schaaltje de Tandoori Masala, tomatenpuree, zonnebloemolie en limoensap tot een krachtige marinade.
5. Leg de kippenbouten in een ovenschaal en verdeel de marinade royaal over de bouten.
6. Dek de schaal af met aluminiumfolie, vergeet niet een paar gaatjes erin te prikken voor luchtcirculatie. Laat de kip marineren voor 1-2 uur in de koelkast.
Bereiding in de oven:
7. Verwarm de oven voor op 160 graden.
8. Bak de kippenbouten in 45-60 minuten gaar.
9. Haal de kippenbouten uit de oven en verwijder het aluminiumfolie.
10. Zet de oven op de grill stand
11. Met een lepel de olie over de kip gieten
12. Zet de kippenbouten ongeveer 10 minuten onder de grill zodat ze een mooi bruin en krokant korstje krijgen.
Bereiding op de BBQ:
Grill de kippenbouten rustig op de BBQ door ze eerst indirect te garen. Dus niet gelijk boven de kolen grillen. Gebruik een thermometer om te bepalen wanneer de kippenbouten gaar is. Dit is tussen de 70℃-72℃ het geval. Daarna de kippenbouten grillen boven de hete kolen zodat er een bruin en krokant korstje ontstaat.
Garneer met verse groene peper, partjes limoen en uien ringen.
Klaar om te serveren bijvoorbeeld met rijst
Nieuwste recepten
Nieuwste producten
Meer over
kippenbout uit de oven
Geniet van de heerlijke smaak van Afghaanse kippenbouten uit de oven met mijn onweerstaanbare recept! Ik deel graag mijn geheimen met je, zodat je dit heerlijke gerecht zelf kunt bereiden met mijn zelfgemaakte Tandoori Masala kruidenmix.
Kippenbouten uit de oven zijn een geliefd gerecht in de Afghaanse keuken. Het is een eenvoudig maar smaakvol gerecht waarbij sappige kippenbouten worden gemarineerd in een rijke en kruidige Tandoori Masala-marinade.
Mijn Tandoori Masala kruidenmix is met zorg samengesteld om de authentieke smaken van Afghanistan tot leven te brengen. Het bevat een harmonieuze mix van specerijen zoals komijn, koriander, paprika, gember, knoflook en meer, waardoor de kippenbouten een rijke, pittige en intense smaak krijgen.
Op mijn website vind je de benodigde Tandoori Masala kruidenmix.
Eet Smakelijk!