Chefmaryam | De Afghaanse keuken thuis

Mash Palauw - Rijst met Mungbonen

Met dit recept geef je een leuke twist aan je rijst!

Bereidingstijd
80 minuten
Aantal pers.

4-6 personen

Moeilijkheidsgraad
Gemakkelijk

Ingrediënten

400 gram rijst (gewassen en in water geweekt)
200 gram mung bonen (gewassen en 30 minuten in warmwater geweekt)
100 gram uien in blokjes gesneden
100 ml zonnebloemolie
400 ml water
100 gr Cherry tomaten gehalveerd
3 teentjes knoflook geperst
1 theelepel zout
1 theelepel chili vlokken
1 theelepel kerrie poeder
½ theelepel komijn zaadjes
Garnering:
Een paar takjes verse koriander

Print het recept

Bereidingswijze

28.Mash-Palauw-scaled.jpg

1. Verwarm olie in een wok en bak de uien goudbruin
2. Voeg de knoflook toe en bak 2 minuten
3. Voeg vervolgens de rode chili vlokken, zout en curry poeder toe en bak 1 minuut.
4. Daarna de cherry tomaten toevoegen en 3 minuten bakken
5. Vervolgens de mungbonen toevoegen (zonder het water) en roer goed door.
6. Voeg water toe en roer goed door.
7. Sluit de pan af met een deksel en laat zachtjes 10 minuten koken.
8. Verdeel nu de rijst over de pan en strooi de komijnzaadjes er over heen. Roer goed door voor ongeveer 2 minuten
9. Maak met een satéprikker gaatjes tussen de rijst en sluit af met een deksel. Laat dit 15 minuten sudderen.
10. Haal het deksel van de pan en roer goed door.
11. Maak weer gaatjes tussen de rijst en dek af met aluminiumfolie en een deksel. stoom op laag vuur 45 minuten.
12. Garneer met verse koriander

Serveer met salade

Nieuwste recepten

Nieuwste producten

De Afghaanse keuken thuis

Bekijk onze authentieke kruidenmixen