
Mash Palauw – Rijst met mungbonen
Mungbonen? Wat zijn dat eigenlijk voor bonen? De spruiten van de mungbonen noemen we tauge. Deze worden veel gebruikt in wokgerechten. Mungbonen zijn gezond omdat ze veel antioxidanten bevatten en daarnaast kan het bijdragen aan een betere spijsvertering. Het is ontzettend lekker zeker als je ze door de rijst doet. Geeft een heerlijke bite en veel smaak.
Bekijk de video!
Home > Portfolios >
Aantal personen: 4-6
Ingrediënten
400 gram rijst (gewassen en in water geweekt)
200 gram mung bonen (gewassen en 30 minuten in warmwater geweekt)
100 gram uien in blokjes gesneden
100 ml zonnebloemolie
400 ml water
100 gr Cherry tomaten gehalveerd
3 teentjes knoflook geperst
1 theelepel zout
1 theelepel kerrie poeder
½ theelepel komijnzaadjes
1 theelepel rode chili vlokken
Garnering:
Een paar takjes verse koriander
Bereidingswijze
1. Verwarm olie in een wok en bak de uien goudbruin
2. Voeg de knoflook toe en bak 2 minuten
3. Voeg vervolgens de rode chili vlokken, zout en curry poeder toe en bak 1 minuut.
4. Daarna de cherry tomaten toevoegen en 3 minuten bakken
5. Vervolgens de mungbonen toevoegen (zonder het water) en roer goed door.
6. Voeg water toe en roer goed door.
7. Sluit de pan af met een deksel en laat zachtjes 10 minuten koken.
8. Verdeel nu de rijst over de pan en strooi de komijnzaadjes er over heen. Roer goed door voor ongeveer 2 minuten
9. Maak met een satéprikker gaatjes tussen de rijst en sluit af met een deksel. Laat dit 15 minuten sudderen.
10. Haal het deksel van de pan en roer goed door.
11. Maak weer gaatjes tussen de rijst en dek af met aluminiumfolie en een deksel. stoom op laag vuur 45 minuten.
12. Garneer met verse koriander
Serveer met salade of heerlijke witte bonen in tomatensaus