Lamsschouder - Chef Maryam
Vlees
Recept printen

Aantal personen

4 – 6

Bereidingstijd

25 – 30 minuten

Wachttijd

3-4 uur

Moeilijkheid

Θ Ο Ο

Ingrediënten

Voor de lamsschouder

Voor dit gerecht heb je een pan nodig met deksel, die in de oven kan
4 el zonnebloemolie
4 middelgrote uien in halve ringen
6 knoflookteentjes gepureerd of heel fijn gesneden
1 hele lamsschouder
1 klein blikje tomatenpuree
3 el lamsvlees kruiden
1 el kerrie madras
1 el komijnzaad heel
2 tomaten in partjes
kop water
handje cashewnoten
handje gehakte verse koriander

Bereiding

Lamsschouder

– Verwarm de oven voor op 160 °C.
– Verhit een ruime pan met zonnebloemolie.
– Voeg nu de uien toe en bak deze 10 minuten.
– Als de ui glazig is mag je de knoflook toevoegen, ongeveer een minuut.
– Leg de lamsschouder voorzichtig in de pan en smeer de bovenzijde in met de tomatenpuree.
– Voeg verder toe: de lamsvlees kruiden, de kerrie madras en het komijnzaad. Verdeel ten slotte de tomatenpartjes langs de zijkant van de lamsschouder.
– Sluit de pan af met een deksel en zet in de oven.
– Na een half uurtje keer je de lamsschouder om. Schep de uien, tomaten en kruiden zoveel mogelijk bovenop de lamsschouder, zodat deze bedekt is. Zet met deksel op de pan terug in de oven.
– Na drie kwartier draai je de schouder weer om en voeg je een kop water en een handje cashewnoten toe. Meng alles goed door elkaar en zet de pan met deksel erop weer terug in de oven.
– Na ongeveer 2 uurtjes is de lamsschouder klaar om uitgeserveerd te worden. Afhankelijk van het gewicht duurt het iets korter of langer. Het vlees moet letterlijk van het bot vallen.

Afmaken gerecht

Garneer de lamsschouder met verse koriander en serveer dit gerecht met intense smaak met rijst en een salade.

Laat je inspireren

door onze authentieke kruidenmixen

Leave a Comment

Related Projects
0