Wat eten we vandaag?
Chef Maryam maakt smaakvol koken eenvoudig!
Kipvleugels
Kipvleugels zijn altijd een favoriet stukje vlees en dit gerecht zet je in een klein uurtje op tafel. Voor deze zoet, pittige kippenvleugels gebruik ik een combinatie van limoensap, fijngehakte knoflook, zout, chilivlokken, en paprikapoeder gemengd met chilisaus. Deze ingrediënten zorgen samen niet alleen voor de perfecte balans tussen zuur, zout, en pittig, maar ze zorgen ook dat de kip heerlijk sappig blijft. En ik voeg nog iets extra’s toe voor een unieke rokerige smaak: ik laat een stukje houtskool roken in de pan waardoor je een soort BBQ aroma over de kipvleugels krijgt. Benieuwd naar het recept? Klik hier voor het volledige recept en de benodigde kruiden!
Palaw Afghaanse rijst recept
Natuurlijk mag de Afghaanse rijst niet ontbreken in dit lijstje. Dus wanneer je een keer iets anders op tafel wil zetten dan witte rijst is palaw een goede keuze. Palaw is bruine rijst gekarameliseerd door suiker en op smaak gebracht met mijn speciale rijstkruiden mix. Deze rijst presenteert niet alleen mooi op tafel maar ook zet je iets unieks neer. De basis van deze palaw is de langkorrelige basmati rijst die je hier op de website kan vinden. Een smaakvolle rijstkorrel die wanneer het volgens mijn recept bereidt, mooi lang is en niet plakt. Klik hier om het recept van palaw te bekijken.
Linzen Dahl
Als je je afvraagt wat eten we vandaag vegetarisch dan is misschien deze heerlijke linzen dahl wel iets voor jou. Een romige linzen curry uit Afghanistan die echt een allemans vriend is. Door een unieke mix van kruiden, rode linzen en uien zet je in minder dan 30 minuten deze heerlijke linzen curry op tafel. Om het zo eenvoudig mogelijk te maken heb ik alle ingrediënten in de juiste hoeveelheid gedoseerd in een zakje verpakt. Doe wat zonnebloemolie in de pan en bak het vervolgens kort aan. Dan alleen nog water toevoegen en rustig laten garen en voila de linzen curry is klaar! In Afghanistan doen we er altijd een beetje yoghurt en garneren we het met verse koriander, cherry tomaten en voor de liefhebbers een chili pepertje. Hier vind je het recept en ook de handige linzen mix van mij.
Lamsschenkel met rijst
Heb je wat meer tijd en zoek je iets met mals gestoofd lamsvlees? Dan is dit gerecht zeker een aanrader want het grote voordeel is dat je dit in eenpan kan bereiden. Zo hou jij meer tijd over om lekker te tafelen! Lamschenkel met Afghaanse rijst, zuurbessen (in het Engels barberries genoemd) voor een frisse smaak en wortelen. Natuurlijk op smaak gebracht met heerlijke kruiden die door mij zorgvuldig zijn samengesteld. Door alles in een pan te garen worden de smaken door elkaar opgenomen. Eerst wordt het lamsvlees gegaard en vervolgens gaar je de rijst in het kookvocht, zo gaat er geen smaak verloren. Benieuwd naar dit onwijs lekkere recept? Je vindt hem hier.