Chefmaryam | De Afghaanse keuken thuis

Witte bonen in tomatensaus

Een heerlijk en voedzaam gerecht is deze witte bonen in tomatensaus.

Bereidingstijd

25 minuten

Aantal pers.

4 personen

Moeilijkheidsgraad
Gemakkelijk

Ingrediënten

1 tomaat in blokjes gesneden
1 middelgrote ui in blokjes gesneden
1 eetlepel tomaten pasta
1 theelepel zout
1 theelepel paprika poeder
½ Rode chili peper in ringetjes gesneden
200 gram witte bonen
250 ml water
4 eetlepels zonnebloem olie

Garnering:
Groene peper gesneden en/of basilicum

Print het recept

Bereidingswijze

27.Witte-bonen-in-tomatensaus-scaled.jpeg

1. Verhit in een pan de zonnebloemolie en bak de uien goud bruin
2. Voeg de knoflook toe en bak 2 minuten
3. Daarna de rode chili peper er bij en ook 2 minuten bakken
4. Voeg de tomatenblokjes toe en bak dit 2 minuten
5. Vervolgens zout, paprikapoeder en tomatenpasta toevoegen en goed roeren gedurende 5 minuten
6. Nu kunnen de witte bonen er bij. roer dit 2 minuten door
7. Voeg het water toe en roer goed door. Sluit de pan af met een deksel en sudder op laag vuur voor 10 minuten
8. Doe alles in een schaaltje en garneer met groene chili peper en basilicum

Serveer met rijst

Nieuwste recepten

Nieuwste producten

De Afghaanse keuken thuis

Bekijk onze authentieke kruidenmixen