Pittige Garnalen Curry
Een echte frisse garnalen curry met heerlijke ingrediënten en typische smaakmakers zoals kaffirblaadjes.
35 minuten
4 personen
Ingrediënten
150 gram black tiger garnalen
1 eetlepel olie (zonnebloemolie of olijfolie)
1 klontje boter (20 gram) Dit kun je weg laten als je veganistisch wil eten.
2 groene pepers (gehalveerd)
1 middelgrote rode ui in blokjes gesneden
½ eetlepel verse gember (gepureerd)
½ eetlepel verse knoflook (gepureerd)
3 kaffir limoenblaadjes
1 ster anijs
½ theelepel zout
½ theelepel zwarte peper
3 cm kaneel stokje
2 kardemom peultjes
½ theelepel kurkuma poeder
1 theelepel chili vlokken
½ theelepel kerrie poeder
1 theelepel koriander poeder
1 theelepel komijn poeder
1 kop water
Print het recept
Bereidingswijze
1. Verwarm de olie en evtentueel de boter in een wok
2. Voeg de kaneel, komijnzaadjes, kardemom peulen, ster anijs toe en bak 1 minuut
3. Voeg de uien, groene chili peper en zout toe en bak totdat de uien goudbruin zijn
4. Nu kan er een half kopje water bij en roer totdat het water is verdampt en de olie zichtbaar is.
5. Dan de knoflook en de gember toevoegen en 1 minuut doorbakken
6. De rest van de kruiden toevoegen en nog een 1 minuut doorbakken
7. Voeg de rest van het water toe en kook dit in todat je een sausje hebt
8. Voeg de garnalen toe en bak totdat de gaar zijn 3-5 minuten
Serveer met Afghaanse rijst of naan