Chefmaryam | De Afghaanse keuken thuis

Kippenvleugels uit de oven

Serveer dit als bijgerecht of als borrelhap dat scoort ook altijd goed.

Bereidingstijd

60 minuten

Aantal pers.

4 personen

Moeilijkheidsgraad
Gemakkelijk

Ingrediënten

1 kg kipvleugels 3 eetlepels olie (zonnebloemolie of olijfolie) 1 theelepel zout 1 theelepel chili vlokken 1 theelepel kerrie poeder 2 theelepels paprika poeder 1 theelepel zwarte peper ½ citroen sap 3 eetlepels yoghurt laksaus: 2 teentjes knoflook geperst 6 eetlepels chili saus Garnering: lente ui in ringetjes gesneden Sesam zaadjes

Print het recept

Bereidingswijze

Kippenvleugels-uit-de-oven
Notes: This is another simple and satisfying vegetarian Liang-mein, or cold noodle salad. This dish tastes even better if all the vegetables and noodles are kept chilled before serving. This is the perfect dish to make ahead, especially for a large party.

1. Verwarm de oven op 160°C
2. Doe de kipvleugels in een kom en voeg de kruiden, yoghurt, olie, citroensap toe en meng dit goed doorelkaar
3. Leg de kipvleugels op een bakplaat en bak ze in ongeveer 45 minuten gaar
4. Meng de ingrediënten die onder “laksaus” staan door elkaar
5. Verdeel deze laksaus over de vleugeltjes
6. Zet de bakplaat 10 minuten onder de grill totdat ze mooi krokant bruin zijn
7. Garneer met lente-ui en sesamzaadjes

Serveer met naan of rijst

Nieuwste recepten

Nieuwste producten

De Afghaanse keuken thuis

Bekijk onze authentieke kruidenmixen