Uzbaki Pulao - Chef Maryam
Recepten, Vlees
Recept printen

Aantal personen: 6-8

Ingrediënten

Aantal personen: 6-8
Ingrediënten
1 grote ui in halve ringen gesneden
4 knoflookteentjes geperst
200 gram wortelen in julienne gesneden
700 gram kalfsschouder in dikke plakken 2 cm
1 theelepel koriander poeder
1 theelepel komijn poeder
1½ theelepel curry poeder
400 gram rijst (gewassen en geweekt in water)
150 gram rozijnen
1½ theelepels zout
100 gram boter
15 gram verse groene peper

Bereidingswijze

1. Verhit de boter in de pan
2. Bak het kalfsvlees aan beide zijden bruin
3. Voeg de uien toe en bak 5 minuten
4. Voeg de knoflook, kruiden, zout en groene peper toe en bak 5 minuten
5. Voeg nu de wortelen en de rozijnen toe en bedek dit met de rijst.
6. Verdeel een scheutje water over de rijst en maak gaten tussen de rijst.
7. Dek de pan af met een deksel en kook op laag vuur gedurende 45 minuten.
8. Verwijder de deksel en proef of er genoeg zout in zit. Dek af met aluminiumfolie en een deksel en stoom nog 20 minuten

Serveer met salade

Laat je inspireren

door onze authentieke kruidenmixen

Leave a Comment

Related Projects
0