
Kip lollipop
Dit is echt een heel leuk gerechtje om te presenteren als voorgerecht. Door het vlees van de drumstick naar beneden te drukken krijg je een apparte presentatie ervan. Tevens is dit gerecht veelzijdig inzetbaar en vooral heel smaakvol.
Bekijk de video!
Home > Portfolios >
Aantal personen: 4 – 6
Ingrediënten
8 kip drumsticks
2 teentjes knoflook
1 theelepel paprika poeder
½ theelepel rode chili vlokken
200 gram paneermeel
1 theelepel zout
2 eieren
300 ml zonnebloemolie om te frituren
Garnering:
Lente-ui
Paar takjes verse koriander
Bereidingswijze
1. Neem een drumstick en verwijder het vel.
2. Gebruik een mes om net onder de knokkel de pezen door te snijden.
3. Duw het vlees naar beneden.
4. Verwijder aan de bovenkant het kraakbeen en snij de peesjes weg.
5. Sla met een vlees met een vleeshamer een beetje plat.
6. Meng in een kom de eieren met de knoflook
7. In een andere kom meng het paneelmeel met de chili -en paprikapoeder
8. Haal de lollipops door het eibeslag en daarna door de paneermeel en bedek ze goed
9. Verhit olie in een pan en frituur de lollipops goudbruin
10. Leg de lollipops in een schaal en garneer met koriander en lente-ui
Serveer met een dip naar keuze.