Bloemkool curry met rijst - Chef Maryam
Recepten, Vegan, Vegetarisch
Recept printen

Aantal personen: 4

Ingrediënten

400 gram Afghaanse rijst
1 eetlepel zonnebloemolie
1 theelepel komijnzaadjes

Bloemkool curry
½ bloemkool (in kleine stukken)
3 knoflookteentjes⁠ (geperst)
2 middel grote uien (in blokjes gesneden)
2 tomaten⁠ (in blokjes gesneden)
1 theelepel koriander poeder
1 theelepel chili vlokken
½ theelepel kurkuma
1 theelepel zout
½ theelepel kaneel
2 eetlepels zonnebloemolie⁠
1 eetlepel tomaten pasta⁠

Optioneel:
1 verse rode chili peper in dunne ringtjes gesneden

Garnering:
2-3 takjes verse koriander

Bereidingswijze

Rijst koken:⁠
1. Was de rijst in water grondig totdat het water schoon is (in 3 keer)
2. Doe dan de rijst in een kom en zet onder een laag water van 4 cm. Dek af en zet in de koelkast (4 uur)⁠
3. Breng een ruime hoeveelheid water met een snuf zout aan de kook
4. Voeg de rijst toe (zonder het water) en roer dit goed door
5. Kook totdat de rijst net niet gaar is. Dit duurt ongeveer 7-8 minuten
6. Giet de rijst af en doe de rijst terug in de pan
7. Zet de pan op laag vuur en voeg 1 eetlepel zonnebloemolie toe en 1 theelepel komijn en roer dit goed door.
8. Dek de pan af met alumiumfolie en daarna het deksel er op doen.
9. Laat de rijst stomen voor minstens 30 minuten.

Bloemkool curry⁠
1. Verwarm een pan met olie en bak de uien goud bruin
2. Voeg nu een ½ kopje water toe en roer totdat de olie aan de oppervlakte verschijnt
3. Bak nu de knoflook mee voor ongeveer 1 minuut en voeg zout toe.
4. Voeg vervolgens de koriander- , rode chili- , kaneel- en curcuma poeder toe. Roer 1 minuut
5. Nu tomatenpasta en de verse tomaten erbij voegen en bakken totdat de olie aan de oppervlakte verschijnt
6. Giet 40 ml water erbij en de bloemkool
7. Gaar dit op een laag vuurtje ongeveer 15 minuten.
Curry is klaar om geserveerd te worden!!

⁠Garneer met verse koriander en chili pepers

Laat je inspireren

door onze authentieke kruidenmixen

Leave a Comment

Related Projects
0