Chefmaryam | De Afghaanse keuken thuis

Uzbaki Pulao - Rijst met kalfsvlees

Een traditioneel eenpansgerecht met kalfsvlees

Bereidingstijd

70 minuten

Aantal pers.

6-8 personen

Moeilijkheidsgraad
Gemakkelijk

Ingrediënten

Ingrediënten
1 grote ui in halve ringen gesneden
4 knoflookteentjes geperst
200 gram wortelen in julienne gesneden
700 gram kalfsschouder in dikke plakken 2 cm
1 theelepel kerrie poeder
1 theelepel koriander poeder
1½ theelepel komijn poeder
400 gram rijst (gewassen en geweekt in water)
150 gram rozijnen
1½ theelepels zout
100 gram boter
15 gram verse groene peper

Print het recept

Bereidingswijze

23.Uzbaki-Pulao-scaled.jpg

1. Verhit de boter in de pan
2. Bak het kalfsvlees aan beide zijden bruin
3. Voeg de uien toe en bak 5 minuten
4. Voeg de knoflook, kruiden, zout en groene peper toe en bak 5 minuten
5. Voeg nu de wortelen en de rozijnen toe en bedek dit met de rijst.
6. Verdeel een scheutje water over de rijst en maak gaten tussen de rijst.
7. Dek de pan af met een deksel en kook op laag vuur gedurende 45 minuten.
8. Verwijder de deksel en proef of er genoeg zout in zit. Dek af met aluminiumfolie en een deksel en stoom nog 20 minuten

Serveer met salade

Nieuwste recepten

Nieuwste producten

De Afghaanse keuken thuis

Bekijk onze authentieke kruidenmixen