Chefmaryam | De Afghaanse keuken thuis

Tangdi Kip Drumsticks

Deze smaakvolle kipdrumsticks worden vaak als voorgerecht geserveerd in India.

Bereidingstijd

40 minuten

Aantal pers.

4 personen

Moeilijkheidsgraad
Gemakkelijk

Ingrediënten

6 Drumsticks (vel verwijderd)
1 eetlepel vinnegrette
3 eetlepel yoghurt
2 Rode Kashmiri chili pepers
1 eetlepel zonnebloemolie
10 gr verse gember gepureerd
10 gr verse knoflook gepureerd
¼ theelepel zwarte peper
½ theelepel mosterd poeder
1 eetlepel boter of ghee
¼ theelepel kurkuma poeder
¼ theelepel garam masala
½ theelepel koriander poeder
½ theelepel komijn poeder
1 theelepel paprika poeder

Print het recept

Bereidingswijze

54.Chicken-Tangdi.jpg

1. Meng in een schaal de kip, gember, knoflook en vinnegrette door elkaar en laat 30 minuten marineren
2. Maak de marinade: Meng de yoghurt met de rest van de kruiden en verdeel dit over de kip. Laat het in de koelkast minstens twee uur marineren
3. Verwarm de oven op 200°C
4. Plaats de kip op een rooster en bak de kip in 25-30 minuten gaar
5. Bestrijk de kip met boter of olie
6. Garneer met verse koriander en rode uienringen

Serveer met rijst en naan

Nieuwste recepten

Nieuwste producten

De Afghaanse keuken thuis

Bekijk onze authentieke kruidenmixen