Tangdi Kip Drumsticks
Deze smaakvolle kipdrumsticks worden vaak als voorgerecht geserveerd in India.
40 minuten
4 personen
Ingrediënten
6 Drumsticks (vel verwijderd)
1 eetlepel vinnegrette
3 eetlepel yoghurt
2 Rode Kashmiri chili pepers
1 eetlepel zonnebloemolie
10 gr verse gember gepureerd
10 gr verse knoflook gepureerd
¼ theelepel zwarte peper
½ theelepel mosterd poeder
1 eetlepel boter of ghee
¼ theelepel kurkuma poeder
¼ theelepel garam masala
½ theelepel koriander poeder
½ theelepel komijn poeder
1 theelepel paprika poeder
Print het recept
Bereidingswijze
1. Meng in een schaal de kip, gember, knoflook en vinnegrette door elkaar en laat 30 minuten marineren
2. Maak de marinade: Meng de yoghurt met de rest van de kruiden en verdeel dit over de kip. Laat het in de koelkast minstens twee uur marineren
3. Verwarm de oven op 200°C
4. Plaats de kip op een rooster en bak de kip in 25-30 minuten gaar
5. Bestrijk de kip met boter of olie
6. Garneer met verse koriander en rode uienringen
Serveer met rijst en naan