Chefmaryam | De Afghaanse keuken thuis

Sabzi Afghaanse Spinazie

Helemaal veganistisch dus iedereen kan hier van genieten.

Bereidingstijd

30 minuten

Aantal pers.

4 personen

Moeilijkheidsgraad
Gemakkelijk

Ingrediënten

2 kg bladspinazie vers
100 ml zonnebloem olie
2 middel grote uien gesnipperd
4 lente-ui in ringen
2 groene peper in ringen
3 teentjes knoflook fijn gehakt
1 theelepel zout
1 theelepel zwarte peper gemalen

Print het recept

Bereidingswijze

58.Sabzi_.jpeg

1. Verwarm in een grote pan de zonnebloemolie
2. Bak de uien goudbruin
3. Voeg knoflook toe en bak dit 1 minuut
4. Daarna de groene peper toevoegen en 2 minuten meebakken
5. In batches de spinazie toevoegen en bakken todat het gereduceerd is in volume
6. Nu de lente-uitjes er bij doen en 1 minuut doorbakken
7. Sluit de pan af met een deksel en sudder 20 minuten op laag vuur
8. Roer goed door

Serveer met rijst en salade

Nieuwste recepten

Nieuwste producten

De Afghaanse keuken thuis

Bekijk onze authentieke kruidenmixen