Sabzi Afghaanse Spinazie
Helemaal veganistisch dus iedereen kan hier van genieten.
Bereidingstijd
30 minuten
Aantal pers.
4 personen
Moeilijkheidsgraad
Gemakkelijk
Ingrediƫnten
2 kg bladspinazie vers
100 ml zonnebloem olie
2 middel grote uien gesnipperd
4 lente-ui in ringen
2 groene peper in ringen
3 teentjes knoflook fijn gehakt
1 theelepel zout
1 theelepel zwarte peper gemalen
Print het recept
Bereidingswijze
1. Verwarm in een grote pan de zonnebloemolie
2. Bak de uien goudbruin
3. Voeg knoflook toe en bak dit 1 minuut
4. Daarna de groene peper toevoegen en 2 minuten meebakken
5. In batches de spinazie toevoegen en bakken todat het gereduceerd is in volume
6. Nu de lente-uitjes er bij doen en 1 minuut doorbakken
7. Sluit de pan af met een deksel en sudder 20 minuten op laag vuur
8. Roer goed door
Serveer met rijst en salade