Ga naar de inhoud
Webwinkel Keurmerk
  • Gratis bezorging vanaf €25
  • Voor 23:59 besteld, vandaag verzonden
  • Home
  • Shop
  • Recepten
  • over Maryam
  • Winkelwagen
  • Contact
Menu
  • Home
  • Shop
  • Recepten
  • over Maryam
  • Winkelwagen
  • Contact
€0.00 0 Cart
Menu
  • Home
  • Shop
  • Recepten
  • over Maryam
  • Winkelwagen
  • Contact
€0.00 0 Cart

Bolani - Afghaanse platbrood gevuld met prei of pompoen

Vegan gerecht: krokant deeg gevuld met groenten

Bereidingstijd
50 minuten
Aantal pers.
4 personen
Moeilijkheidsgraad
Gemakkelijk

Ingrediënten

Voor het deeg:
500 gram bloem
250 ml water
4 gram gist
10 gram zout
20 ml zonnebloemolie
1 theelepel kurkuma

Vulling:
100 gram prei fijn gesneden
2 teentjes knoflook geperst
1 groene peper fijn gesneden
300 gram pompoen geraspt
1 middelgrote ui in blokjes
1 verse rode chili peper fijn gesneden
1 theelepel zout
2 eetlepels zonnebloemolie

Kruiden toevoegen aan winkelwagen

Print het recept

Bereidingswijze

35.Bolani.jpeg

Stap 1: Deeg maken
1. Zeef de bloem
2. Doe de bloem op een schoonwerkblad
3. Meng in een schaaltje de gist met 10 ml water en roer dit goed door.
3. Maak een kuiltje in de bloem en bestrooi met zout en kurkuma. In het kuiltje de gist en zonnebloemolie
4. Meng dit voorzichtig door en giet vervolgens een beetje water aan het deeg.
5. Kneed stevig en voeg stap voor stap water toe aan het deeg.
6. Als alles goed door elkaar is gemengd maak dan een bal en leg deze in een kom.
7. Dek de kom af met aluminiumfolie en laat een 1 uur rusten op kamertemperatuur.
8. Bestrooi het werkblad met bloem
9. Kneed het deeg goed door en verdeel in 18 stukken
10. Vorm balletjes van de stukken deeg en leg ze terug in de kom.
11. Bestrooi met wat bloem en dek af met aluminiumfolie. 30 minuten rusten.

Stap 2: De vullingen maken
1. Doe de prei in een schaal en de pompoen in een aparte schaal.
2. Prei: Voeg de helft van de knoflook en zout toe, een eetlepel zonnebloemolie en de groene peper
3. Meng alles goed door elkaar en zet apart
4. Pompoen: Voeg de andere helft knoflook en zout toe, een eetlepel zonnebloemolie, rode peper en uien
5. Meng dit goed door elkaar en zet apart

Stap 3:
1. Bestrooi het werkblad met een beetje bloem
2. Neem de balletje deeg en rol dit plat en rond met een deegroller
3. Vul de helft van het deeg met de vulling (ongeveer een eetlepel) en vouw goed dicht. Zorg dat er geen luchtbellen tussen zitten.

Stap 4:
1. Verwarm in een koekenpan 2 eetlepels zonnebloemolie
2. Bak de bolani aan beide zijden goudbruin.

Serveer met een dipsaus naar keuze. Ik doe er altijd chakney (koriander dip) bij.

Nieuwste recepten

Nieuwste producten

  • Toevoegen aan winkelwagen

    Rijst kruiden

    €3.99
  • Toevoegen aan winkelwagen

    Magische kipkruiden

    €3.99
  • Toevoegen aan winkelwagen

    Kerrie madras

    €3.99
  • Toevoegen aan winkelwagen

    Kofta mix

    €3.99
  • Toevoegen aan winkelwagen

    Rijst kruiden

    €3.99
  • Toevoegen aan winkelwagen

    Magische kipkruiden

    €3.99
  • Toevoegen aan winkelwagen

    Kerrie madras

    €3.99

Meer over

Bolani recept

Bolani is een traditioneel Afghaans platbrood dat vaak wordt gevuld met verschillende ingrediënten zoals spinazie, aardappel, pompoen of linzen. Dit heerlijke, veelzijdige gerecht is de perfecte aanvulling op elke maaltijd en kan zowel als hoofdgerecht als bijgerecht worden geserveerd.

Bolani is bijzonder populair tijdens feestelijke gelegenheden en wordt vaak geserveerd met yoghurt of chutney voor extra smaak. Dit Afghaanse gerecht heeft een unieke, verfijnde smaak die de harten van velen over de hele wereld heeft veroverd. Het is een waar genot voor liefhebbers van etnische en traditionele keukens.

Ontdek de authentieke smaken en koop de kruiden direct op mijn website voor een onvergetelijke culinaire ervaring.

De Afghaanse keuken thuis

Bekijk onze authentieke kruidenmixen

Bezoek de shop
  • Gratis bezorging vanaf €25
  • Voor 23:59 besteld, vandaag verzonden
  • 100% Tevredenheidsgarantie
  • Gratis bezorging vanaf €25
  • Voor 23:59 besteld, vandaag verzonden

Chefmaryam.nl

  • Home
  • Shop
  • Recepten
  • over Maryam
  • Winkelwagen
  • Contact
  • Home
  • Shop
  • Recepten
  • over Maryam
  • Winkelwagen
  • Contact

Populaire categorieën

  • Kruiden
  • Afghaanse noten
  • Afghaans gedroogd fruit
  • Recept paketten
  • Rijst
  • Kruiden
  • Afghaanse noten
  • Afghaans gedroogd fruit
  • Recept paketten
  • Rijst

Klantenservice

  • Algemene voorwaarden
  • Privacy policy
  • Verzenden & retourneren
  • Klachtenregeling
  • Over onze reviews
  • Mijn account
  • Contact
  • Algemene voorwaarden
  • Privacy policy
  • Verzenden & retourneren
  • Klachtenregeling
  • Over onze reviews
  • Mijn account
  • Contact

Contactgegevens

  • Mail: info@chefmaryam.nl
  • Liever bellen? 06-54257060
  • Binnen 24 uur reactie op je bericht
  • Adres: Tilburgseweg 6, 5133 BB te Riel (geen bezoekadres!)
  • BTW: NL860007686B01
  • KVK 74731548

Volg ons op

Instagram Youtube Pinterest

Chefmaryam.nl

  • Home
  • Shop
  • Recepten
  • over Maryam
  • Winkelwagen
  • Contact
  • Home
  • Shop
  • Recepten
  • over Maryam
  • Winkelwagen
  • Contact

Populaire categorieën

  • Kruiden
  • Afghaanse noten
  • Afghaans gedroogd fruit
  • Recept paketten
  • Rijst
  • Kruiden
  • Afghaanse noten
  • Afghaans gedroogd fruit
  • Recept paketten
  • Rijst

Klantenservice

  • Algemene voorwaarden
  • Privacy policy
  • Verzenden & retourneren
  • Klachtenregeling
  • Over onze reviews
  • Mijn account
  • Contact
  • Algemene voorwaarden
  • Privacy policy
  • Verzenden & retourneren
  • Klachtenregeling
  • Over onze reviews
  • Mijn account
  • Contact

Contactgegevens

  • Mail: info@chefmaryam.nl
  • Liever bellen? 06-54257060
  • Binnen 24 uur reactie op je bericht
  • Adres: Tilburgseweg 6, 5133 BB te Riel (geen bezoekadres!)
  • BTW: NL860007686B01
  • KVK 74731548

Volg ons op

Instagram Youtube Pinterest
Webwinkel Keurmerk