Chefmaryam | De Afghaanse keuken thuis

Plov

Een traditionele Plov met Lamsschenkels

Bereidingstijd

120 minuten

Aantal pers.

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Gemiddeld

 

Ingrediënten

1,5 kg lamsschenkels in grove stukken gesneden.
1 theelepel chili vlokken
1 theelepel kerrie poeder
1 theelepel komijnzaad heel
2 theelepels zout
2 middelgrote uien in halve ringen gesneden
6 knoflookteentjes gepureerd
4 eetlepels zonnebloemolie
2 wortelen
1 kopje rozijnen
2 kopjes water

2 koppen rijst:
Rijst 3 keer spoelen in lauw warm water
Onder een laagje water zetten van 2 cm en afdekken met plasticfolie
Voor dat de rijst in de pan kan moet je het afgieten.

Print het recept

Bereidingswijze

3.Plov_.jpg

1. Verwarm een ruime pan met zonnebloemolie.
2. Bak het lamsvlees aan zodat het mooi bruin is.
3. Voeg nu de uien toe en bak deze 10 minuten totdat ze glazig zijn
4. Dan de knoflook toevoegen en een minuutje bakken
5. Vervolgens het zout, chili vlokken, kerrie madras en komijnzaadjes toevoegen.
6. Meng alles goed door elkaar en voeg een kopje water toe.
7. Sluit de pan af met een deksel en laat rustig sudderen. Ongeveer een uurtje.
8. Wortelen snijden, Ik heb een speciale dunschiller waarmee je dunne sliertjes kunt snijden. Maar je kan ook met het mes de wortel in dunne reepjes snijden
9. Check na een uur het vlees en roer dit goed door.
10. Daarna de deksel weer op de pan doen en rustig laten sudderen totdat het vocht nagenoeg verdampt is. Duurt nog ongeveer 3 kwartier.
11. Voeg de wortelen en rozijnen toe.
12. Giet de rijst af en verdeel tot slot de rijst over de pan.
13. Strooi nog wat komijnzaadjes over de rijst.
14. Maak wat gaten in de rijst en sluit de pan af met een deksel
15. Stoom de rijst op laag vuur 10 minuten.
16. Haal de deksel van de pan en meng alles voorzichtig door elkaar.
17. Maak weer wat gaten in de rijst en voeg een klein kopje water toe.
18. Sluit de pan af en laat nog 10 minuten stomen.
19. Haal het deksel van de pan en schep alles voorzichtig door.
20. Maak weer wat gaatjes in de rijst en dek de pan af met aluminiumfolie en sluit af met een deksel.
21. Laat het gerecht op laag vuur ongeveer 20 minuten stoven.

Klaar om te serveren met salade.

Nieuwste recepten

Nieuwste producten

De Afghaanse keuken thuis

Bekijk onze authentieke kruidenmixen