Chefmaryam | De Afghaanse keuken thuis

Nargis Kebab

Een ei omringd door een laagje gekruid gehakt.

Bereidingstijd

30 minuten

Aantal pers.

4 personen

Moeilijkheidsgraad
Gemakkelijk

Ingrediënten

400 gram gehakt lam of rund (of een mix van beiden)
1 middel grote ui
1 aardappel
3 knoflook teentjes
1 theelepel chili vlokken
½ theelepel kofta mix
1 theelepel zout
70 gram bloem
6 eieren
200 ml zonnebloemolie om in te bakken
1 groene peper

Voor garnering:
Een paar basilicumblaadjes
Een paar takjes koriander en/of lente-ui

Print het recept

Bereidingswijze

24.Nargis-Kebab.jpg

1. Doe de aardappel, ui, knolook in een blender en pureer dit
2. Kook 5 eieren 8 minuten en pel ze.
3. Neem een kom en meng het gehakt met de puree, kruiden, bloem, zout, zonnebloemolie en een rauw ei
4. Bedek de eieren rondom met de gehakt mix
5. Verwarm een pan met olie en bak de kebab mooi bruin
6. Snij de kebab door midden en leg ze op een schaal

Garneer met basilicum en fijn gesneden lente-ui
Serveer met rijst of aardappels

Nieuwste recepten

Nieuwste producten

De Afghaanse keuken thuis

Bekijk onze authentieke kruidenmixen