Langzaam gegaarde Kippenbout
Een Kippenbout die zeker de moeite waard is. Dit recept moet je proberen!
120 minuten
4 personen
Ingrediƫnten
4 kippenbouten
1 theelepel zout
1 theelepel chili vlokken
1 theelepel kerrie poeder
1 theelepel koriander poeder
1 theelepel komijn poeder
1 theelepel paprika poeder
1 theelepel kurkuma poeder
1 theelepel bietenrood poeder
2 knoflookteenjtes geperst
Sap van een halve citroen
50 ml yoghurt
50 ml olie (zonnebloemolie of olijfolie)
Garnering:
lente ui
Optioneel: pof een tomaat in de oven of op de BBQ
Print het recept
Bereidingswijze
Bereidingswijze
1. Meng alle ingrediƫnten samen en verdeel dit over de kip.
2. Laat de kip minstens 2 uur marineren in de koelkast
3. Verwarm de oven op 150Ā°C
4. Leg de kip in een ovenschaal en bak deze gaar in 2 uur
5. Garneer met lente ui en een gepofte tomaat.
6. Ook lekker om een tomaat te poffen in de oven of op de BQQ.
Serveer met rijst of aardappelen