Chefmaryam | De Afghaanse keuken thuis

Langzaam gegaarde Kippenbout

Een Kippenbout die zeker de moeite waard is. Dit recept moet je proberen!

Bereidingstijd

120 minuten

Aantal pers.

4 personen

Moeilijkheidsgraad
Gemakkelijk

Ingrediënten

4 kippenbouten
1 theelepel zout
1 theelepel chili vlokken
1 theelepel kerrie poeder
1 theelepel koriander poeder
1 theelepel komijn poeder
1 theelepel paprika poeder
1 theelepel kurkuma poeder
1 theelepel bietenrood poeder
2 knoflookteenjtes geperst
Sap van een halve citroen
50 ml yoghurt
50 ml olie (zonnebloemolie of olijfolie)

Garnering:
lente ui

Optioneel: pof een tomaat in de oven of op de BBQ

Print het recept

Bereidingswijze

45.Langzaam-gegaarde-kippenbouten.jpg

Bereidingswijze
1. Meng alle ingrediënten samen en verdeel dit over de kip.
2. Laat de kip minstens 2 uur marineren in de koelkast
3. Verwarm de oven op 150°C
4. Leg de kip in een ovenschaal en bak deze gaar in 2 uur
5. Garneer met lente ui en een gepofte tomaat.
6. Ook lekker om een tomaat te poffen in de oven of op de BQQ.
Serveer met rijst of aardappelen

Nieuwste recepten

Nieuwste producten

De Afghaanse keuken thuis

Bekijk onze authentieke kruidenmixen