Chefmaryam | De Afghaanse keuken thuis

Hyderabadi Lamshanks

Voor iedereen die je wil verwennen moet je dit gerecht zeker eens proberen. Ik weet zeker dat jullie dit allemaal heerlijk vinden.

Bereidingstijd

3-4 uur

Aantal pers.

4-6 personen

Moeilijkheidsgraad

Gemiddeld

Ingrediënten

5 lamsschenkels
5 eetlepels zonnebloemolie
2 Zwarte kardemom peultjes, licht geplet
2 kaneelstokjes
½ theelepel zwarte peper korrels
2 grote uien, in halve ringen gesneden
1½ theelepel zout
1 eetlepel gember gepureerd
1 eetlepel knoflook gepureerd
1½ eetlepel chili vlokken
½ theelepel kurkuma poeder
½ theelepel koriander poeder
½ theelepel paprika poeder
½ theelepel garam masala
1 theelepel rode bieten poeder
½ theelepel gember poeder
½ theelepel gemalen fenegriek
200 ml yoghurt
400 ml water
2 eetlepels crème fraîche

Garnering:
1 eetlepel gesnenden koriander

Print het recept

Bereidingswijze

43.Hyderabadi-Lamshanks.jpg

1. Verwarm de oven op 180 °C
2. Neem een gietijzeren pan en verwarm op middel hoog vuur de olie en voeg kaneel, zwarte peper, zwarte kardemom toe en bak 1 minuut.
3. Voeg de uien toe en bak totdat ze goudbruin zijn.
4. Daarna de gember en knoflook 1 minuut bakken.
5. Doe de lamsschenkels in de pan en bak ze rondom aan.
6. Nu mogen de kruiden er bij: zout, rode bietpoeder, curcuma poeder, gemberpoeder, korianderpoeder, gemalen fenugriek, rode chili vlokken en garam masala en roer dit vervolgens goed door.
7. Voeg nu de yoghurt toe en roer dit ook goed door
8. Daarna mag het water erbij en roer stevig door
9. Sluit de pan af met een deksel en zet in de oven
10. Check na een uur of 2 of er genoeg water in de pan zit zodat het niet aanbakt. Voeg zonodig een half kopje toe
11. Na ongeveer 3-4 uur moet het vlees mals zijn. Als het lekker mals is dan kan de crème fraîche er door. Zet de pan voor 10 minuten terug in de oven.
12. Garneer met verse koriander

Serveer met rijst en salade
Eet smakelijk!!

Nieuwste recepten

Nieuwste producten

De Afghaanse keuken thuis

Bekijk onze authentieke kruidenmixen