Chefmaryam | De Afghaanse keuken thuis

Lamskoteletten uit de Tajine

Koken met de Tajine was nog nooit simpeler

Bereidingstijd

120 minuten

Aantal pers.

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Gemiddeld

Ingrediënten

800 gram lamskoteletten
1 eetlepel tomatenpuree
2 eetlepels zonnebloemolie
2 medium grote uien
1 klein kopje water
1 verse knoflook
2 theelepels lamsvlees kruiden

Serveer tip:
2 kopjes Afghaanse rijst voor 4 personen
salade of groente

Print het recept

Bereidingswijze

8.Lamskoteletten-uit-de-tajine.jpg

1. Snij de uien in halve ringen
2. Pak een steelpan en zet deze op medium vuur.
3. Zet de tajine in de pan zodat deze kan opwarmen
4. Doe de zonnebloemolie in de tajine
5. Voeg de uien toe en laat rustig bakken.
6. Meng de tomatenpasta, lamsvlees kruiden en water goed door elkaar totdat een glade massa ontstaat.
7. Roer de uien door.
8. Leg de lamskoteletten op de uien
9. Maak in het midden plaats voor de verse knoflook en zet rechtop
10. Verdeel de marinade over de lamskoteletten
11. Plaats het deksel op de tajine
12. Zet het vuur de eerste 20 minuten hoog
13. Na 20 minuten het vuur laag zetten en rustig laten stoven
14. Vervolgens na 30 minuten even checken of alles goed gaat en doorroeren
15. Optioneel leg er twee pepers op en sluit de deksel
16. na 30 minuten de lamskoteletten voorzichtig omdraaien en afsluiten met de deksel
17. Ongeveer na 45 minuten zijn ze mals. Mocht dit niet zo zijn dan kun je ze iets langer garen.

Serveer met Afghaanse rijst en salade of groente

Nieuwste recepten

Nieuwste producten

De Afghaanse keuken thuis

Bekijk onze authentieke kruidenmixen