Chefmaryam | De Afghaanse keuken thuis

Lamskoteletten in een Curry Saus

Heerlijke en eenvoudig te maken curry van lamskoteletten om je vingers bij af te likken.

Bereidingstijd

40 minuten

Aantal pers.

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Gemiddeld

Ingrediënten

6 lamskoteletten

Voor de saus:
2 eetlepels yoghurt
1 theelepel zout
2 knoflook teentjes geperst
1 middel grote ui in blokjes gesneden
3 Gedroogde kashmiri rode chili pepers
1 eetlepel tomaten pasta
1 theelepel koriander zaadjes
1 theelepel paprika poeder
4 eetlepels olie (zonnebloemolie of olijfolie)
100 ml water

Garnering:
een paar takjes verse koriander

Print het recept

Bereidingswijze

44.Lamskoteletten-curry-scaled.jpeg

1. Sla de lamskoteletten plat met een vleeshamer (of vraag dit aan de slager). Dit helpt om het vlees mals te krijgen.
2. Laat een grillpan heet worden en bak de lamskoteletten aan beide zijden bruin. Leg appart.
3. Nu gaan we de saus maken: Verwarm een pan met olie en bak de uien goud bruin
4. Voeg nu knoflook, zout, paprika poeder en koriander zaadjes toe en roer dit goed door
5. Voeg nu water toe en roer regelmatig door
6. Wanneer de olie aan de oppervlakte verschijnt voeg dan de tomatenpasta toe en bak dit 3 minuten
7. Nu kan de yoghurt erbij en roer dit goed door.
8. Voeg de kashmiri pepers toe en eventueel nog wat water
9. Tot slot de lamskoteletten in de saus leggen en het geheel 15 minuten zachtjes laten pruttelen

Garneer met verse koriander
Serveer met Afghaanse rijst en naan

Nieuwste recepten

Nieuwste producten

De Afghaanse keuken thuis

Bekijk onze authentieke kruidenmixen