Chefmaryam | De Afghaanse keuken thuis

Lam Vindaloo

Heerlijke langzaam gegaarde curry van lamsvlees.

Bereidingstijd

3-4 uur

Aantal pers.

6 personen

Moeilijkheidsgraad
Gemakkelijk

Ingrediënten

2 kg Lamsschenkels in grote stukken gesneden
2 grote witte uien in ringen gesneden
2 theelepels palm suiker
1 theelepel zout (naar smaak)
6 eetlepels zonnebloem olie
1 ½ kopje water

Voor de spice pasta:
15 Gedroogde rode kashmiri chilies
6 Knoflook teentjes
2,5 cm gember
½ theelepel kurkuma poeder
4 kardemom peulen
1 theelepel koriander poeder
2 theelepel komijnzaad
6 Kruidnagels
15 Zwarte peperkorrels
2,5 cm kaneelstok
50 ml Rijst vinegar
Water voor de spice pasta en de curry

Print het recept

Bereidingswijze

57.Lamb-Vindaloo-curry.jpg

1. Verwarm de oven op 180°C
2. Mix in een blender de ingredienten die onder spice pasta staan tot een gladde pasta. Voeg zonodig een beetje water toe
3. Doe het vlees in een schaal en verdeel de spice pasta over het vlees. Marineer dit minstens 2 uur in de koelkast.
4. Verwarm een gietijzeren pan met olie en bak de uien goud bruin.
5. Voeg dan het vlees toe en bak dit aan.
6. Bestrooi met wat zout, palm suiker en voeg water toe.
7. Doe de deksel op de pan en zet in de oven voor 3-4 uur
8. Kijk na 2 uur of er nog water bij moet en voeg zonodig extra toe.
9. Als het vlees mals is en de curry dik genoeg is dan is het klaar om geserveerd te worden.

Garneer met verse koriander en serveer met rijst en/of naan.

Nieuwste recepten

Nieuwste producten

De Afghaanse keuken thuis

Bekijk onze authentieke kruidenmixen