Chefmaryam | De Afghaanse keuken thuis

Kofta - gehaktballen in tomatensaus en kikkererwten

Kofta is zo’n gerecht waar je eindeloos mee kunt variëren.

Bereidingstijd

50 minuten

Aantal pers.

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Gemiddeld

Ingrediënten

Voor de gehaktballen:
500 gram rundergehakt
½ theelepel zout
½ theelepel zwarte peper gemalen
10 gram gember
10 gram knoflook
50 gram aardappels
90 gram uien
30 gram groene peper
15 gram verse koriander
20 ml zonnebloemolie

Tomaten saus:
60 gram uien gesnipperd
2 teentjes knoflook fijn gesnipperd
1 theelepel kerrie poeder
½ theelepel paprika poeder
50 gram tomatenpasta
1 theelepel zout
250 gram kikkererwten voorgekookt
100 ml water
30 ml zonnebloemolie

Garnering:
2-3 takjes verse koriander

Print het recept

Bereidingswijze

testimg1-scaled.jpeg

Stap 1: De saus maken
1. Verwarm een grote pan met zonnebloemolie en bak de uien goud bruin
2. Voeg knoflook toe en bak 1 minuut mee.
3. Voeg curry poeder, zout en paprikapoeder toe en bak 2 minuten
4. Dan de tomatenpasta 2 minuten mee bakken
5. Voeg water toe en roer het geheel goed door. Laat op een laag pitje sudderen.

Stap 2: De kofta maken
1. Doe in een blender alle ingrediënten die onder gehaktballen staan (behalve het gehakt)
2. Blend dit tot een gladde pasta.
3. Meng de pasta met het gehakt.
4. Vorm het gehakt in ovale licht gebolde burgers
5. Voeg de burgers toe aan de saus.
6. Voeg de kikkerewrten aan de saus toe en laat sudderen voor 30 minuten

Garneer met verse koriander en serveer met rijst en salade

Nieuwste recepten

Nieuwste producten

De Afghaanse keuken thuis

Bekijk onze authentieke kruidenmixen