Kofta Loubya
Afghaanse gehaktballen in een tomatensaus met kidneybonen.
50 minuten
4 personen
Ingrediënten
500 gram rundergehakt
1 theelepel zout
½ theelepel zwarte peper gemalen
½ eetlepel gember
½ eetlepel knoflook
1 aardappel middel groot
1 middelgrote ui
2 groene pepers
4 takjes verse koriander
6 eetlepels zonnebloemolie
Tomaten saus
1 middel grote ui in blokjes gesneden
1 knoflook teentje geperst
1 theelepel kerrie poeder
½ theelepel paprika poeder
1 eetlepel tomatenpasta
250 gr kidneybonen uit blik (voorgegaard)
100 ml water
3 eetlepels zonnebloemolie
Print het recept
Bereidingswijze
Stap 1: Saus maken
1. Verwarm een pan met zonnebloem olie en bak de uien goud bruin
2. Voeg knoflook toe en bak 1 minuut
3. Voeg de currypoeder, zout, rode paprikapoeder toe en bak dit 2 minuten
4. Daarna de tomatenpasta toevoegen en ook 2 minuten bakken
5. Vervolgens water toevoegen en langzaam laten pruttelen
Stap 2: De gahaktballen maken
1. Neem een blender en doe daar in de gember, knoflook, uien, verse koriander en groene peper en blend tot een gladde pasta.
2. Voeg daarna zout, zwarte gemalen peper en zonnebloemolie toe.
3. Meng vervolgens de pasta goed door het gehakt
4. Vorm het gehakt in balletjes van ongveer een pingpong bal groot
5. Voeg de ballen toe in de saus en laat 30 minuten garen
6. Voeg daarna kidneybonen toe en laat 10 minuten mee koken
Garneer met koriander
Serveer met rijst en salade