Chefmaryam | De Afghaanse keuken thuis

Kofta Loubya

Afghaanse gehaktballen in een tomatensaus met kidneybonen.

Bereidingstijd

50 minuten

Aantal pers.

4 personen

Moeilijkheidsgraad
Gemakkelijk

Ingrediënten

500 gram rundergehakt
1 theelepel zout
½ theelepel zwarte peper gemalen
½ eetlepel gember
½ eetlepel knoflook
1 aardappel middel groot
1 middelgrote ui
2 groene pepers
4 takjes verse koriander
6 eetlepels zonnebloemolie

Tomaten saus
1 middel grote ui in blokjes gesneden
1 knoflook teentje geperst
1 theelepel kerrie poeder
½ theelepel paprika poeder
1 eetlepel tomatenpasta
250 gr kidneybonen uit blik (voorgegaard)
100 ml water
3 eetlepels zonnebloemolie

Print het recept

Bereidingswijze

41.Kofta-loubya-scaled.jpeg

Stap 1: Saus maken
1. Verwarm een pan met zonnebloem olie en bak de uien goud bruin
2. Voeg knoflook toe en bak 1 minuut
3. Voeg de currypoeder, zout, rode paprikapoeder toe en bak dit 2 minuten
4. Daarna de tomatenpasta toevoegen en ook 2 minuten bakken
5. Vervolgens water toevoegen en langzaam laten pruttelen

Stap 2: De gahaktballen maken
1. Neem een blender en doe daar in de gember, knoflook, uien, verse koriander en groene peper en blend tot een gladde pasta.
2. Voeg daarna zout, zwarte gemalen peper en zonnebloemolie toe.
3. Meng vervolgens de pasta goed door het gehakt
4. Vorm het gehakt in balletjes van ongveer een pingpong bal groot
5. Voeg de ballen toe in de saus en laat 30 minuten garen
6. Voeg daarna kidneybonen toe en laat 10 minuten mee koken

Garneer met koriander
Serveer met rijst en salade

Nieuwste recepten

Nieuwste producten

De Afghaanse keuken thuis

Bekijk onze authentieke kruidenmixen